Bulvár

Több mint huszonöt nemzet képviselteti magát az idei Kurultájon

Több mint huszonöt nemzet képviselteti magát az idei Kurultájon

2016. július 7., csütörtök
Több mint huszonöt nemzet képviselteti magát az idei Kurultájon

Tizenkét országból huszonhét "hun és türk tudatú" nemzet képviselteti magát Európa legnagyobb lovas hagyományőrző ünnepén, a Kurultájon, amelyet idén augusztus 12. és 14. között rendeznek meg Bugacon - közölték MTI-vel csütörtökön a szervezők, akik mintegy negyedmillió látogatót várnak a rendezvényre.

A Magyar-Turán Alapítvány közleménye szerint a magyarokkal rokon keleti népek kétévente megszervezett "törzsi gyűlése" amellett, hogy a Kárpát-medencei magyarság legnagyobb hagyományőrző seregszemléje, egyben Magyarország egyik legjelentősebb kultúrdiplomáciai eseménye is, amelyen részt vesz Kirgizisztán kulturális minisztere, a török miniszterelnöki hivatal vezetője és számos más rangos ázsiai állami tisztségviselő, valamint több kulturális intézmény igazgatója is. A Kurultáj több mint száz jurtából álló nomád táborában a szervezők a szkíta, hun, avar és honfoglalás kori leletek mellett több mint 150 zenei és hagyományőrző, valamint tudományos-ismeretterjesztő programon keresztül mutatják be a magyarság legősibb hagyományait. A háromnapos ingyenes rendezvény fontos eleme a keleti lovas harcmodor megismertetése. Számos programból válogathatnak a családosok és gyerekek is, a jurtatábor közelében pedig egy hatalmas kempinget alakítanak ki azok számára, akik több napra látogatnak a hagyományőrző rendezvényre. A Kurultáj fővédnöke Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.