Szegedi fejlesztésű térkép könnyítheti meg a pokémongyűjtők életét

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pokeradar

A maga nemében egyedi weboldalt készített egy szegedi fejlesztői csoport az idei nyár talán legnagyobb mobilapplikációs dobásának számító Pokémon GO felhasználói számára.

A Nintendo cég által a kilencvenes évek közepén kiadott játék, illetve a később animesorozatként is megjelent rajzfilmvilág szörnyecskéit gyűjtögetik az utóbbi hetekben világszerte a fiatalok, a telefonos alkalmazás széles körben örvend elképesztő népszerűségnek. A kezdeményezés abban mindenképpen újdonságot hozott a szokványos játékokhoz képest, hogy ahelyett, hogy a képernyők elé szegezné felhasználóját, inkább – esetenként akár több kilométeres – túrákra sarkallja őt a szabadban. Mindez persze egyrészről örömteli, másrészről viszont veszélyes is, mivel a mobiljuk kijelzőjébe révedő gyűjtögetők gyakran feledkeznek el az őket körbevevő világról – a virtuális valóság javára.

A Social Steps marketing ügynökség és az Optin Informatikai Kft. közös együttműködése most egy egyedülálló megoldással állt elő, amely egyszerre igyekszik kiküszöbölni az említett veszélyeket, miközben továbbra is biztosítja a hamisítatlan játékélményt. A Pokéradar névre keresztelt weboldal lényegében egy térkép, ami megmutatja a Pokémon GO objektumainak helyét. Egyfelől természetesen ide értendők az egyébként egy algoritmus alapján vándorló pokémonok, másrészt pedig azok a fix pontok, amelyek ugyancsak szerves részét képezik a játéknak, azaz a gymek és a stopok. Mint azt Lajos Pétertől, a Social Steps vezetőjétől megtudtuk, ez utóbbiakat a hasonló céllal kialakított honlapok általában nem tartalmazzák, így a szegedi fejlesztés e tekintetben többet nyújt a legtöbb piaci szereplőnél. E mellett pedig a Pokéradar a világ számos nagyvárosát vonultatja fel palettáján, így Szegedtől Budapesten át akár Isztambulig vagy éppen Madridig számos helyen szerezhetnek hasznos játéklogisztikai információkat a felhasználók. A játékosok a térképre kattintva azonnal megtudhatják, hol található hozzájuk legközelebb elfogható lény, mennyi idő van még hátra annak életciklusából, illetve az adott pokémonról bővebb információt is szerezhetnek a szörnyeket részletesen bemutató online lexikon révén.

“A felhasználóknak így nem kell bolyonganiuk a városban, hanem célzottan indulhatnak el ahhoz a pokémonhoz, amelyet be szeretnének gyűjteni, a térkép révén megtervezhetik az útvonalukat előre. Tény, hogy elég sok balesetről lehet hallani a játékosok köréből, ezzel a megoldással viszont ezeket az incidenseket is meg lehet előzni” – mutatott rá a kezdeményezés előnyeire Lajos Péter. Kérdésünkre kitért rá, az ötletet eredetileg a csapatuk egyik tagjának játékszenvedélye adta. “Elég sok időt töltött a játékkal, olyannyira, hogy már-már a munkahelyi kötelességeit sem tudta mellette ellátni. A csapat ezért tréfából összeállított neki egy béta verziójú térképet, hogy legalább azon tudjon egy kis időt spórolni, ha nem kell cél nélkül keresgetnie a pokémonokat” – árulta el a marketingvezető. Hozzátette, az oldal használhatósága mellett sok energiát fektettek a megjelenésre is, amellyel az eredeti Nintendo-játék stílusát szerették volna valamelyest megidézni, egyszersmind megteremtve ezáltal a hangulatos, teljes játékélményt a pokémonmesterek számára.

A Pokéradar ide kattintva érhető el.

Előző sztori

Szentmise és szépségverseny a jubileumi ÁGOTA-tábor 7. napján + FOTÓK

Következő sztori

Baleset történt az M5-ösön – újra megindult a forgalom