Gazdaság

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a szegedi egyetem és a BHE Csoport

Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a szegedi egyetem és a BHE Csoport

2016. július 21., csütörtök
Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a szegedi egyetem és a BHE Csoport
SZS20140401_szte_rektori_hivatal_003

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá a Szegedi Tudományegyetem és a BHE Csoport Szegeden. Az együttműködés során az SZTE és a BHE Csoport nevében a BHE Innovációs és Befektetési Kft. többek között az egyetem tulajdonát képező szolgálati találmányok és know-how-k értékesítésére külön licencia szerződéseket kötnek. A megállapodás értelmében a cég tulajdonában lévő, az egyetemnek továbbfejlesztésre átadott termékek értéknövekedése után az egyetemet meghatározott ellenérték illeti meg.

A magyar technológia nemzetközi piacra juttatása egyaránt kiemelt célja a BHE Innovációs és Befektetési Kft.-nek és a Szegedi Tudományegyetemnek is. A BHE saját kutatási-fejlesztési és nemzetközi irodai hálózattal rendelkezik Európában, Ázsiában és Afrika egyes országaiban, de 2016-ban az USA-ban vagy Kanadában is irodát tervez nyitni. A BHE célja, hogy az általa képviselt magyar üzleti partnerek nemzetközi technológia exportját növelje, szabadalmak, technológiai szolgáltatások és magas hozzáadott értékű termékek vonatkozásában, valamint egyéb befektetési projekteket generáljon. Tekintettel arra, hogy az SZTE stratégiájának, valamint a BHE üzletpolitikájának része a nemzetközi piacokra fejlesztett magyar technológia, technológiatranszferrel átadható termékek és szolgáltatások fellendítése, továbbá, a BHE már működő infrastruktúrával és kiépült kapcsolati hálóval rendelkezik a fenti régiókban, a vállalat és az egyetem közös érdeke, hogy stratégiai együttműködési megállapodást kössenek. A BHE és a Szegedi Tudományegyetem partnerségi megállapodásának megfelelően az SZTE tulajdonát képező szolgálati találmányok és know-how-k értékesítésére az egyetem és a vállalat külön licencia szerződéseket kötnek. A Szegedi Tudományegyetem és a BHE Kft. elkötelezett amellett is, hogy segítse a nemzetközi kutatóhelyekre kijutott, ott magas minőségű képzésben részesült, a nemzetközi munkaszemléletet elsajátított magyar kutatók visszahozását a hazai munkahelyekre. Továbbá segítséget nyújtanak abban, hogy e kutatók a hazai tudományos életben nemzetközi minőségű, ígéretes projektekben vehessenek részt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.