Sport

Sakkolimpia: Lékó Péter nem tagja a keretnek

Sakkolimpia: Lékó Péter nem tagja a keretnek

2016. július 1., péntek
Sakkolimpia: Lékó Péter nem tagja a keretnek
Lékó Péter

Lékó Péter nem tagja a szeptemberi, azerbajdzsáni sakkolimpián résztvevő magyar válogatott keretének, amelyet pénteken hoztak nyilvánosságra.

A magyar szövetség (MSSZ) honlapjának beszámolója szerint

Polgár Judit

, a magyar férfiválogatott kapitánya a

Rapport Richárd, Almási Zoltán, Balogh Csaba, Berkes Ferenc, Gledura Benjámin

összeállítású csapatot nevezte a szeptember 1. és 14. között Bakuban sorra kerülő versenyre. Polgár sajnálattal vette tudomásul, hogy

Lékó Péterrel

nem számolhat. "Pétert személyesen és szakmailag is nagyra becsülöm: játékosként és kapitányként is sok eredményt értünk el közösen. Sajnálom, hogy a bakui versenyen nem tud részt venni - ugyanakkor ezzel lehetőséget teremt egy rendkívül tehetséges, fiatal csapat bemutatkozására. A keret tagjainak meggyőző teljesítménye okot ad a bizakodásra a jó szereplést illetően" - nyilatkozta. Két évvel ezelőtt, a norvégiai Tromsöben rendezett sakkolimpián Polgár Judit még játékosként vett részt a férfiválogatott tagjaként, és a csapat ezüstérmet szerzett. Szövetségi kapitányként az izlandi Európa-bajnokságon mutatkozott be, ahol bronzérmet nyert az együttes.

Papp Gábor

, a női válogatott kapitánya a

Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Gara Tícia, Vajda Szidónia, Papp Petra

összetételű csapatnak szavazott bizalmat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.