Öt ítéletet hozott a Szegedi Járásbíróság határzár tiltott átlépése miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

itelet_migransok09_gs

Öt ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika közölte, a bíróság valamennyi vádlottat két évre kiutasított Magyarországról. A vádlottak – akik pakisztáni és afgán állampolgárságúnak vallották magukat – a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre.

A bíróság ítéleteit a vádlottak és védőik tudomásul vették, így azok jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását. A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 25 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett, a folyamatban lévő ügyek közül az eljárás nyolc esetben hatályon kívül helyezéssel, 17 esetben elutasítással, egy pedig áttétellel fejeződött be.

Előző sztori

Újraosztja a város az ötkarikás milliókat – más forrásból támogatnák Kárászt és Vajdát?

Következő sztori

Csökken az üzemanyagok ára