Közélet

Nem tudni, miért verekedtek össze migránsok a fóti gyermekotthonban

Nem tudni, miért verekedtek össze migránsok a fóti gyermekotthonban

2016. július 3., vasárnap
Nem tudni, miért verekedtek össze migránsok a fóti gyermekotthonban

Egyelőre nem tudni, miért verekedtek össze fiatalkorú migránsok a fóti gyermekotthonban - mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Az esetről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be még pénteken az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György

akkori közlése szerint mintegy húsz, magát afgánnak, illetve pakisztáninak valló migráns verekedett össze a fóti gyermekotthonban.

Rétvári Bence

azt mondta, hogy a konfliktus a hajnali órákban az újonnan érkező és a már ott lévő menedékkérők között alakult ki. A verekedést még a rendőrök kiérkezése előtt abbahagyták. Három migránst könnyebb sérüléssel a váci kórházba szállítottak, nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedtek. A rendőrök több olyan tárgyat is találtak, amelyeket fegyverként használhattak a fiatalok, az egyik egy paladarab volt. A fóti gyermekotthonban egyedülálló, kísérő nélküli fiatalokat helyeznek el. A létszám folyamatosan változik, mert a kiskorúak általában nem maradnak sokáig az gyermekotthonban, ahol speciális étrend és tolmácsok is rendelkezésükre állnak. A verekedés után a gyermekotthonban új intézkedésként bevezették, hogy a különböző felekezetű migránsokat külön szobákban helyezik el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.