Nem tudni, miért verekedtek össze migránsok a fóti gyermekotthonban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyelőre nem tudni, miért verekedtek össze fiatalkorú migránsok a fóti gyermekotthonban – mondta Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára vasárnap az MTI-nek.

Az esetről a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be még pénteken az M1 aktuális csatornán. Bakondi György akkori közlése szerint mintegy húsz, magát afgánnak, illetve pakisztáninak valló migráns verekedett össze a fóti gyermekotthonban. Rétvári Bence azt mondta, hogy a konfliktus a hajnali órákban az újonnan érkező és a már ott lévő menedékkérők között alakult ki. A verekedést még a rendőrök kiérkezése előtt abbahagyták. Három migránst könnyebb sérüléssel a váci kórházba szállítottak, nyolc napon belül gyógyuló fejsérülést szenvedtek. A rendőrök több olyan tárgyat is találtak, amelyeket fegyverként használhattak a fiatalok, az egyik egy paladarab volt.

A fóti gyermekotthonban egyedülálló, kísérő nélküli fiatalokat helyeznek el. A létszám folyamatosan változik, mert a kiskorúak általában nem maradnak sokáig az gyermekotthonban, ahol speciális étrend és tolmácsok is rendelkezésükre állnak. A verekedés után a gyermekotthonban új intézkedésként bevezették, hogy a különböző felekezetű migránsokat külön szobákban helyezik el.

Előző sztori

Szijjártó: Brüsszelt meg kell állítani

Következő sztori

Nézőpont: a baloldali pártok együtt sokkal erősebbek a Jobbiknál