Labdarúgás: jó játékkal nyert a SZEOL szabadkai vendége ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeol-bacska019kf

Tóth Ákos vezetőedző annak is örülhetett, hogy a szegediek nem kaptak gólt a szerbiai harmadik liga egyik élcsapata ellen.

A SZEOL SC szinte minden felkészülési időszakban megmérkőzik a szerb harmadik osztályban élcsapatnak számító FK Backa 1901 Suboticával, ez idén nyáron sem történt másként. Abban azonban különbözött ez a derbi a korábbiaktól, hogy míg a szoros csaták eddig rendre egy-egy góllal dőltek el, ezúttal kettő lett a különbség – mégpedig szerencsére a mieink javára. A szombat kora esti forróságban a kék-feketék Lévai ravasz beadása után szereztek vezetést, a labda az egyik vendégvédő lábáról vágódott a hálóba. Még az első felvonásban megszületett az újabb találat, ekkor Beretka tanítani valóan kényszerítőzött Lévaival, majd Péter Antalhoz került a laszti, aki befordult, és 13 méterről kilőtte a hosszú sarkot. A fordulást követően derekasan gyűrték egymást a felek, de a hálók már ne rezdültek, a SZEOL stabil játéka ellen nem találták az ellenszert a látogatók.

A jövő hét végén már bajnoki pontokért csatáznak Tóth Ákos tanítványai a gyulai Grosics Akadémián a Szeged 2011-Grosics Akadémia ellenében, hiszen július 31-én elrajtol a labdarúgó NB II 2016/17-es szezonja.

Felkészülési mérkőzésen:

SZEOL SC – FK Backa 1901 Subotica (szerbiai) 2-0 (2-0). Szeged, Felső Tisza parti stadion.
SZEOL: Dongó – Kéri, Gajág, Ikonomu, Grünvald, Rácz, Forró, Harsányi, Beretka, Lévai, Péter. Játszottak még: Puskás, Buzási, Lászik, Mendebaba. Vezetőedző: Tóth Ákos.
Gólszerző: Lévai, Péter

Tóth Ákos: “Ez a mérkőzés is nagyszerűen szolgálta felkészülésünket. Stabil, masszív csapattal találkoztunk, mely ugyan nem volt olyan erős, mint a Hapoel Akko, de így is komoly kihívás elé állított bennünket. A szerdai derbi utáni utazás fáradalmai mellett a nagy forróság is megnehezítette dolgunkat, de örülök a győzelemnek, a játéknak, a találatoknak és annak is, hogy nem kaptunk gólt.”

no images were found

Előző sztori

Evezős ob: Két-két szolnoki és váci aranyérem

Következő sztori

Szakértő: a fiatalok leginkább a migráció és a terrorizmus kapcsolatáról kérdeznek