Közélet

L. Simon: nem ért meglepetésként Lázár János bejelentése

L. Simon: nem ért meglepetésként Lázár János bejelentése

2016. július 1., péntek
L. Simon: nem ért meglepetésként Lázár János bejelentése

L. Simon Lászlót nem érte meglepetésként a Miniszterelnökséget vezető miniszter vele kapcsolatos csütörtöki bejelentése, mint mondta, "lelkileg fel voltam rá készülve".

Lázár János

csütörtökön, a Miniszterelnökség munkájáról beszámolva jelentette be, hogy nem elégedett a kulturális örökségvédelemért és kiemelt kulturális beruházásokért felelős államtitkár munkájával, ezért

L. Simon László

befejezi tevékenységét. Egy a Fejér megyei Kápolnásnyéken rendezett oklevélátadási rendezvény előtt pénteken L. Simon László újságíróknak elmondta: semmit nem tud mondani a felmentéséről, mert hivatalos értesítést nem kapott róla. Lázár János Kormányinfón elmondott szavairól csak az újságokból értesült, ennél többet nem tud, és érdeklődve várja a fejleményeket - tette hozzá. L. Simon László hangsúlyozta, hogy országgyűlési képviselőként tovább dolgozik, a Velencei-tó és Székesfehérvár "bőven ad munkát". "Orbán Viktor miniszterelnök és a frakció ahogy eddig is, a jövőben is számíthat munkámra" - fogalmazott. Munkáját értékelve közölte, hogy öt újabb pályázatot nyújtottak be a Nemzeti kastély- és várprogramban, jelenleg 19 benyújtott pályázat van, a visszamaradt kisvárdai projekt benyújtásával első körben 33 milliárd forintot fognak lekötni. Úgy értékelte, jelenleg ez az egyik legsikeresebb európai uniós program, miközben a budai Vár megújulása is jól halad, az eredmények magukért beszélnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.