Közélet

Kvótareferendum - Kovács Zoltán: nem lehet átnyúlni az emberek feje fölött

Kvótareferendum - Kovács Zoltán: nem lehet átnyúlni az emberek feje fölött

2016. július 6., szerda
Kvótareferendum - Kovács Zoltán: nem lehet átnyúlni az emberek feje fölött

Nem lehet átnyúlni az emberek feje fölött, nem lehet megkerülni a nemzeti kormányokat - mondta a kvótareferendummal összefüggésben a kormányszóvivő az M1 aktuális csatornán szerda reggel.

Kovács Zoltán

hangsúlyozta: meg kell hallgatni minden tagállam lakosságának szavát ahhoz, hogy az Európai Unió hatékonyan, jól működjön, egy erős Európa jöjjön létre. A kormányszóvivő szerint Brüsszelben nem dönthetik el a magyarok helyett, kivel kell együtt élni. A népszavazás egyértelmű, megkerülhetetlen üzenet a magyar kormánynak, mit kell képviselnie ebben a kérdésben és Brüsszelnek is, hogy milyen irányba kell gondolkodnia az illegális migrációs válság következményeinek felszámolásakor. Hangsúlyozta: Brüsszelben továbbra is napirenden van az a javaslat, amely kényszerbetelepítésben gondolkodik ahelyett, hogy megállítaná az illegális migrációt a határokon. Hozzátette: egyértelmű döntést vár a kormány a magyaroktól, amellyel szeretnék megállítani a "lopakodó törvényalkotást" az Európai Unióban. Kérdésre válaszolva Kovács Zoltán butaságnak nevezte azt az ellenzéki felvetést, hogy a referendum az Európai Unióból való kilépést is jelentheti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.