Kosárlabda: a maximumot hozná ki magából a Szedeák visszatérő fiatalja

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak_paks21_gs

Múlt hétfőn jelentették be, hogy visszatér a Naturtex-SZTE-Szedeák kötelékébe a klub saját nevelésű játékosa, Wirth Ádám. Az elmúlt idényben Hódmezővásárhelyen pattogtató játékos az előtte álló szezonban végre úgy teljesítene, ahogy azt önmagától elvárja – a beilleszkedéssel pedig bizonyosan nem lesz problémája.

Július 18-án jelenetette be visszavonulását a Naturtex-SZTE-Szedeák és egyben a szegedi kosárlabdázás emblematikus alakja, a csapat kapitánya, Kiss Zsolt. A sajtótájékoztatón Bonifert Domonkos ügyvezető kitért rá, hogy a csapathoz visszatér a klub saját nevelésű játékosa, Wirth Ádám, aki az előző idényt Hódmezővásárhelyen töltötte, ahol 27 találkozón 20 percet és megközelítőleg 9 pontot átlagolt. „Még nem volt vége Vásárhelyen a szezonnak, amikor megkerestek Szegedről, hogy szeretnék-e visszajönni, illetve hogyan gondolom a jövőmet. Ez felkeltette az érdeklődésemet, éreztem magamban annyi motivációt, valamint tetszettek a feltételek, így visszajöttem” – fogalmazott portálunknak Wirth Ádám.

A 23 éves, 1-es és 2-es poszton bevethető játékos eligazolását követően egy sérüléssel küszködött, aminek következtében fél évet kihagyott, majd egy évvel ez előtt műtéten esett át, azóta viszont teljesen rendbe jött, panasz és tünetmentes.

A B-csoportban szereplő Vásárhelyi Kosársuli a nyolcadik helyen zárta az alapszakaszt, majd a rájátszást követően a Miskolc elleni siker után a tizenharmadik pozícióban zárta a 2015/16-os évadot. „Nagyon-nagy különbség van a két bajnokság között. Az egy új dolog volt, hogy sokat játszottam, sokat vártak tőlem, pozitívumnak mondanám, hogy egy más szerepkört tapasztaltam meg, ami persze nem jött rosszul” – összegezte az előző idényt saját szemszögéből Wirth Ádám.

szedeak_zte_mj041

Attól függetlenül, hogy nem a Szedeákban játszott, Wirth Ádám végig követte a csapat eredményeit, szinte az összes csapatrendezvényen részt vett, a csapatnál töltött éveknek köszönhetően pedig rengeteg barátja is van. „Juhos Levente az egyik legjobb barátommá vált, pedig nem is ismertük egymást, amikor ideigazolt, csak a társak révén ismerkedtünk össze. Ez is fontos körülménynek számított, hogy ő itt maradt, de benne voltam a csapat életében végig. A beilleszkedéssel nem lesz probléma, Andrija Ciriccsel játszottam is együtt. Mindig is jó kapcsolatom volt Nikola Laziccsal, és bár személyesen még nem beszéltünk az óta, mióta pont került a dolog végére, hiszen ekkorra ő már hazautazott Szerbiába, de mindenképpen egyeztetünk személyesen is” – mondta el a klubbal ismét hosszabbító vezetőedző, valamint a csapattagokkal való kapcsolatáról a Szedeákhoz visszatérő kosaras.

Saját terveiről kifejtette, szeretné, ha végre kijönne a pályán az, ami benne van, hiszen az eddigi években vagy sérülés, vagy más dolgok miatt nem tudott úgy teljesíteni, amit önmagától elvárt volna, illetve amire azt mondják, hogy képes – így ezen idén mindenképpen változtatna a következő szezonban.

„Kis csapat vagyunk, és nem feltétlenül lesz az a célunk, hogy újra bejussunk a rájátszásba, de sok múlik még a légiósoktól is. Ciricet ismerjük, a másik két külfölditől azonban nagyon sok függ majd. Idén lesz talán először az, hogy igazán fiatal csapatunk lesz, ami kétoldalú fegyver, mert tapasztalatlanok vagyunk, de nagyobb a teherbírásunk. Nikola ki fogja találni, hogy hogy lesz a legjobb, ütőképes csapat leszünk, itthon mindenkire veszélyesek leszünk, ebben biztos vagyok” – tekintett a következő szezonra Wirth Ádám.

Default thumbnail
Előző sztori

Franciahögy: megoszlanak a vélemények, hogy kell-e tömegközlekedés

Következő sztori

Kézilabda: agresszív SZKKSE-t ígér Bakó Botond

Legutóbbi hasonló cikkek