Sport

Kerékpár: a legrosszabbkor jött a bukás Molnár Istvánnál

Kerékpár: a legrosszabbkor jött a bukás Molnár Istvánnál

2016. július 6., szerda
Kerékpár: a legrosszabbkor jött a bukás Molnár Istvánnál
bringasport_molnar_istvan

Bár remekül indult az idei Tour de Hongrie a szegedi MugenRace Team Prolog kerékpárosának, Molnár Istvánnak, azonban a második szakaszon történt tömeges bukás megpecsételte a korábbi magyar bajnok bringás sorsát, aki kénytelen volt feladni a versenyt.

Jól indult az idei Tour de Hongrie a MugenRace Team Prolog korábbi magyar bajnok kerékpárosának, Molnár Istvánnak. A szegedi együttes versenyzője az első szakaszon végig szökésben hazaért, így az összetett 18. helyről várhatta a folytatást, azonban a második szakaszon belekeveredett egy óriási bukásba, amit követően kénytelen volt feladni a versenyt. „Erre készültünk idén, ez volt az egyik fő verseny. Az első rendes szakaszon benne voltam abban az elmenésben, amelyik külön időt harcolt, így a legjobb magyarok között voltam, és összetettben is jó helyről vártam a folytatást. Sajnos a második szakaszon volt egy csúnya bukás. Pont úgy alakult ki a bukás is, hogy próbáltunk szökni, majd összeakadtak a kerekek. Abban a helyzetben gyakorlatilag védhetetlen volt a helyzet, pont az egyik srácnak mondtam, hogy tegye a kerekét az elmenésre, ő keresztbe állt, a mellettem lévő versenyző pedig rögtön rám esett” - fogalmazott portálunknak

Molnár István

, a MugenRace Team Prolog kerékpárosa. Hozzátette, a bukás után összeszedte magát, és bár volt egy kis eszméletvesztése, folytatta a versenyt, mert az volt a fejében, hogy mennie kell tovább, hiszen jó helyen állt az összetettben is. „Szakasz közben kétszer hánytam, egyre rosszabbul lettem, aztán később nem bírtam folytatni. Édesapámnál maradtam a Balatonon, szerdán megyek majd haza, most már annyira nem fáj semmi” - mondta el állapotával kapcsolatban Molnár István. Egy bukás sosem jön jókor, de a korábbi magyar bajnok esetében különösen rosszkor történt meg, hiszen ezáltal fel kellett adnia a magyar körversenyt. „Pontosan, a legrosszabbkor jött. Az idei egyik fő versenyem volt a Tour de Hongrie, ráadásul jól is ment az első nap is, a prológon sem kaptam nagy időhátrányt, jó formában is voltam, így elég kellemetlen. Nem csak számomra, a csapatnak is, hiszen a legjobb magyar csapathelyről is elbúcsúztunk azzal, hogy kiestem az összetettből” - válaszolta kérdésünkre a MugenRace kerekese. Az öt nemzet bajnokával indult magyar körverseny előtt az országos bajnokságon állt rajthoz Molnár István, aki csapata legjobbjaként a 11. helyen végzett június 26-án, majd mindössze két nappal később már kezdődött is a Tour de Hongrie. „Az ob-n az volt a döntő, hogy nem tudtam bekerülni a szökésbe, ott az a verseny el is ment. Utána a csapattársunknak,

Ruttkay Zoltánnak

segítettünk az U23-as korosztályban, de az utolsó körön nem tudott menni a dobogóért, így negyedik lett” - tekintett vissza az ob-ra Molnár István.

Az újjáélesztett, UCI 2.2-es Tour de Hongrie, amelyet végül az észt

Mihkel Raim

nyert meg, idén másodjára indult el, a szervezésről és a verseny viszonyairól Molnár István elmondta, amíg tagja volt a mezőnynek, addig a 2.2-es versenyek tükrében maximálisan kielégítőek voltak a körülmények, a tavalyihoz képest jóval jobb szállásokban kaptak helyet, az ellátás is jó volt, és a DigiSportnak köszönhetően az élő TV-s közvetítések is segítettek a verseny népszerűsítésén. „Az útbiztosításban lehet még fejlődni, a végén bejött egy taxis a mezőnybe, de sajnos itthon ennek a kultúrája még nincs meg, de biztos vagyok benne, hogy ezen dolgoznak, hogy jobban összeálljon a jövőben. Biztos meg fog térülni az a munka, amit belefektetnek. Egy picit talán lehettünk volna többen a mezőnyben, de az utolsó pillanatban lemondta az afrikai csapat. A mezőnyben nem volt jellemző, hogy nem tudak bicózni, mindenki figyelt a másikra” - összegzett Molnár István. A bukás utáni sérülések következtében Molnár István számára ez a hét biztos, hogy kimarad, de a hét vége fele már rá szeretne újra bicajra ülni. „Úgy is terveztük, hogy a Tour de Hongrie után összeülünk, hogy miként folytassuk, mert idén UCI-s versenyeken sem nagyon gyűjtöttünk vb-pontokat, nehéz lesz összehozni, hogy meglegyen a vb-kvóta” - nyilatkozta Molnár István, akinek és egyben csapatának további programja majd a közös megbeszélést követően alakul ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.