Kultúra

Jön, jön a Meszecsinka új albuma!

Jön, jön a Meszecsinka új albuma!

2016. július 1., péntek
Jön, jön a Meszecsinka új albuma!
meszecsinka_koncert05_gs

Már csak egyet kell aludni, és boltokban kapható a Meszecsinka új nagylemeze, az Álomban ébren. Az együttes korábbi koncertjein már elcsepegtetett egy-egy számot az „absztraktabb” albumról, a tíz dalt tartalmazó lemez viszont július 2-án, az Everness Fesztivál nagyszínpadán lesz hallgató teljes terjedelmében.

A 2009-ben alakult, szegedi gyökerű Meszecsinkát az Egyesült Államoktól Oroszországig ismerik már, különleges világzenéjükkel hamar meghódították a nemzetközi közönséget. Saját dalaikkal és népzenei feldolgozásaikkal rendszeresen turnéznak szerte Európában; két éve nyáron az orosz fővárosban állva tapsolták meg előadásukat. A formáció azóta nem jelentkezett új albummal, a friss lemezre egészen mostanáig kellett várni. Igaz, a Meszecsinka-rajongók nem maradtak új dalok nélkül, hiszen tavaly kiadtak egy négy számból álló kislemezt, az Ai-t, mely eredetileg az új nagylemezhez szolgáltatta volna az alapot. Az együttes végül azonban máshogy döntött. „Amikor elkészült az anyag a nagylemezhez, megpróbáltam beleilleszteni a kislemez anyagait, de sehogy sem passzoltak. Szerintem annyira egyben volt az a négy szám, és mi is annyira más hangulatban voltunk akkor egy éve, mind a stúdiózást, mind az alkotást tekintve, hogy nem illettek egymás mellé a dalok. Akik meghallgatják a lemezt, érteni és érezni fogják ezt. Az új album sokkal absztraktabb, mint a címe is mutatja: az álom és a valóság határán mozognak a számaink” – mondta portálunknak

Oláh Annamari

énekes. Az Álomban ébren című lemezre így hat dal került, az egyik egészen hosszú: 15 perces. Annamaritól megtudtuk, koncertjeikbe egy hónapja kezdték el belecsempészni az új számokat, a teljes album élőben július 2-án, az Everness Fesztivál nagyszínpadán csendül fel először. A korong a fesztivállal egy időben kerül a boltokba, így tehát azok sem maradnak le a debütálásról, akik ezúttal nem tudják követni kedvencüket Balatonakarattyára. A lemezbemutató koncerten egyébként színpadra áll

Karen Arutyunyan

is, aki visszatérő vendégfellépő a Meszecsinka-koncerteken. Az „absztrakt” hangzáshoz hozzáillő lemezborító jár: Oláh Annamari nyitott és csukott szemű portréja látható rajta. Az énekes elárulta, tervben van a videoklip is, ha minden az eredeti elképzelésük szerint alakul, a Nehéz című dalhoz forgatnak majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.