/

Illegális bevándorlás: két kiskunhalasi menekültügyi intézményben is verekedés alakult ki

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dulakodás alakult ki egy algériai és egy afgán idegenrendészeti őrizetes között a kiskunhalasi őrzött szálláson csütörtökön kora este, néhány órával később pedig többen összeverekedtek a befogadóközpontban – tájékoztatott a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrség honlapján.

A közlemény szerint az első verekedést kezdeményező 31 éves algériai férfit – miután sérüléseit ellátták – a rendőrség garázdaság megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette.

Késő este egy másik kiskunhalasi helyszínen, a befogadóközpontban is verekedésbe fordult egy vita tizenöt-húsz menekültügyi őrizetes között. Két pakisztáni könnyebb sérüléseket szenvedett. A rendőrség egy 31 éves szíriai és egy 26 éves pakisztáni férfit vett bűnügyi őrizetbe csoportos garázdaság megalapozott gyanúja miatt.

Mindkét helyen a rendőrök és a fegyveres biztonsági őrök választották szét és különítették el a dulakodókat. A verekedések során anyagi kár nem keletkezett, az intézményekben néhány percen belül helyreállt a rend – tájékoztatott a főkapitányság.

Előző sztori

Kérdőíves konzultációval folytatódik az állami rezsicsökkentés

Következő sztori

Szijjártó: Európának stratégiai együttműködést kell kiépítenie Ázsiával