Közélet

Hűtlen kezelés gyanúja a Ligetfürdő eladásánál: feljelentés-kiegészítést rendeltek el

Hűtlen kezelés gyanúja a Ligetfürdő eladásánál: feljelentés-kiegészítést rendeltek el

2016. július 1., péntek
Hűtlen kezelés gyanúja a Ligetfürdő eladásánál: feljelentés-kiegészítést rendeltek el
jobbik_aquapolis001kf

A Ligetfürdő Kft. értékesítésével az igazságügyi könyvszakértő szerint legalább 2,4 milliárd forintos kár érte a várost. Német Ferenc Botka László ellen tett feljelentésének kiegészítését rendelte el a megyei ügyészség. Ezt követően döntenek arról, hogy elrendelik-e a nyomozást.

Különösen nagy értékre elkövetett

hűtlen kezelés gyanúja miatt

tett feljelentést

Botka László

polgármester ellen

Német Ferenc

, a Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági Bizottság külsős tagja június 23-án. Az igazságügyi könyvszakértő jelentése szerint legalább 2,4 milliárd forint vagyoni kár érte Szeged városát a Ligetfürdő Kft. értékesítése miatt. A szakértő szerint “Szeged eljárása miatt Szeged vagyona nem növekedett, hanem ezen összeggel tényleges vagyonvesztést szenvedett el”. 2007 decemberében döntött úgy Szeged, hogy elindít egy fürdőkomplexum-beruházást, a szerződéseket már a következő évben megkötötték, majd át is adták 2010-ben a Napfényfürdő Aquapolist. A tulajdonviszonyok a 2007-ben létrehozott cégben a következőek voltak: a város közvetlenül 53, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-n keresztül 27 százalékos tulajdonrésszel rendelkezett, a Hunguesté fennmaradó 20 százalék. A tulajdonosok közötti szerződés értelmében, ha letelik a beruházást 50 százalékban lehetővé tevő uniós támogatásért cserébe vállalt öt éves fenntartási kötelezettség, közösen meghirdetik értékesítésre a kft-t. 2015. december 1-jéig lehetett pályázni, de pályázat nem érkezett, mivel a fürdő 2010-es megnyitása óta veszteséget termelt, amelyet a magántulajdonos csaknem 3 milliárd forint tagi kölcsönnel és póttámogatással ellensúlyozott, így míg a Hunguest Zrt-nek 1,4 milliárdot kell fizetni, egy esetleges külső befektető a vételáron felül a tagi és banki kölcsönök kifizetésével is szembetalálta volna magát összesen 7,395 milliárd forint értékben A

Magyar Idők

információi szerint csütörtökön a hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentés kiegészítését rendelte el a Csongrád Megyei Főügyészség, a feladattal a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányságot bízták meg. Az országos lap által leírtakat megerősítette

Szanka Ferenc

csoportvezető ügyész, szóvivő. "Erre a lépésre akkor van szükség, amikor a feljelentésből nem lehet egyértelműen állást foglalni, hogy elutasítsuk, vagy alapos gyanú alapján elrendeljük a nyomozást. Ha a nyomozóhatóság, vagy az ügyészség úgy látja további iratok beszerzése, meghallgatások szükségesek, akkor ez erre lehetőséget ad. A határidő 15 nap, amely újabb 15 nappal meghosszabbítható" - nyilatkozta a SZEGEDma hírportálnak a szóvivő. Arra nem tudott választ adni, hogy felmerülhet-e, hogy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság elfogultságot jelent be. Azonban úgy véli, hogy az eljárási törvény ez esetben is szigorú határidőt, harminc napot szab, így valószínűleg nem halasztódik tovább a döntés. Hozzátette, bizonyos esetekben a nagy mennyiségű irat miatt ezt túlléphetik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.