Írjon nekünk

Közélet

Három irányból lehet jönni frissen felújított úton a Hit Gyülekezete székházához, miközben kátyúkkal teli a szomszédos városrész + VIDEÓ

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

bakto_aszfaltozas003kf

Alig több mint nyolc hónapon belül annyi felújítást hajtottak végre a Bika-tó környékén, hogy hamarosan minden irányból új úton lehet megközelíteni a Hit Gyülekezete központját. Az egérút jó lehet a baktóiaknak is, viszont kérdéses, mennyire szerencsés, hogy a 47-esről kertvárosias kis utcákra terelődik át a gépkocsiforgalom egy része. Eközben a szomszédos, körtöltésen belüli városrészben az utcák tele vannak kátyúval, ahogy ezt a Tisza Lajos Közéleti Egyesület videója is bemutatja.

Az országos sajtóig is eljutott, és nagy vitákat kavart a SZEGEDma.hu cikke arról, hogy Botka László szocialista polgármester házától a Hit Gyülekezete székházáig újítottak fel júliusban egy utcaszakaszt, egy egyébként lakatlan területen keresztül, közpénzből. Külön pikantériája a dolognak, hogy az érintett gyülekezet lelkésze Joób Márton MSZP-s városatya édesapja, Joób István. Foglalkozott a témával a Blikk, a 888.hu, a PesiSrácok.hu és a Blogstar.hu is többek között. Sokan felháborodtak azon, hogy a Hit Gyülekezete központjáig készült el az út, mely ráadásul a város első emberének háza előtt terül el, mások azt hangsúlyozták, hogy így el lehet jutni a szemétlerakóhoz. Itt azonban érdemes hozzátenni: a tavalyi felújítási időszakban is ezt célozta meg a város, ugyanis további két irányból is lehet jönni a szemétlerakóhoz. Ezt az útszakaszt alig nyolc hónapja, 2015. november második felében adták át. Mások azt emelték ki a közösségi oldalon tett hozzászólásaikban, hogy jó egérútnak tartják a 47-es út helyett ezt a szakaszt, a töltés másik kijáratán át a kis utcákon keresztül ki lehet jutni a körútra. Viszont valószínűleg ez a megnövekedett forgalom a fodorkertiek és a makkosházaiak részéről fog kritikákat kiváltani, hiszen kertvárosi, részben panelházas környékről van szó.

Az igény azonban tagadhatatlan, akár a baktói, a kiskertekben élő lakosokról, akár a Hit Gyülekezetéről van szó. Felmerül viszont, hogy szerencsésebb lett volna a szóban forgó egyházat anyagilag is bevonni az építésbe (akár – mint ahogy arra első írásunkban utalást tettünk – az egyházi keret fenntartása mellett pályázati úton forrást juttatni nekik a beruházáshoz), amely így a város és a gyülekezet közös sikere lehetett volna. A megspórolt pénzből más utcákat javíthatott volna az önkormányzat, ráadásul nem tűnne úgy, mintha az egyházi keret Botka László általi megszüntetése után is lennének az MSZP-s vezetésű Szegeden az egyenlők között még egyenlőbbek… Többek között a szomszédos, már töltésen belüli, Fodorkert városrész nem egy utcája szorulna renoválásra. A panelok mögött megbúvó kertváros egyes utcáin szinte több a kátyú, mint az ép felület. A fodorkertiek is régóta panaszkodnak útjaik borzasztó állapotba miatt, mindhiába. Tavaly a terület önkormányzati képviselője, az MSZP-s Szénási Róbert annyit üzent nekik Facebook-oldalán, hogy azért nem jut forrás Fodorkert útjaira, mert “a rendelkezésre álló keretből elsősorban a nagy forgalmú és tömegközlekedés által használt utakat igyekszünk rendbe tenni”…

A Tisza Lajos Közéleti Egyesület motorkerékpárral készített videójával arra kívánja felhívni fel a figyelmet, hogy Botka László polgármester közvetlen szomszédságán kívül más részei is vannak a városnak (illetve az érintett városrészeknek), amelyekért tenni érdemes, sőt, talán hamarabb is tenni kellett volna. Olyan (nem elhagyatott!) utcákat mutatnak be, melyeket ténylegesen lakóházak öveznek (szemben a most felújított szakasszal!), és egyébiránt borzasztó állapotban vannak. A motorkerékpár útját piros csíkkal jeleztük, a most rendbe tett, megépített útszakaszt zölddel, a Hit Gyülekezetének épülete Tölgyeskert Közösségi Központ néven szerepel.

Clipboard02

P. M. L. – T. M.

Hírzóna

Ismét megrendezik a Family Expót Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

November 16-17-én.

Tovább olvasom

Közélet

Tovább szedi áldozatait a zombidrog Szegeden

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nagyon nehéz fellépni az úgynevezett zombidrogok terjedése ellen. Szegeden is egyre több jel árulkodik arról, hogy az olcsó és rendkívül veszélyes kábítószer egyre inkább elszabadult.

Tovább olvasom

Hírzóna

Nyílt napra várják a fiatalokat a Szegedi Rendészeti Szakgimnáziumban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

November 28-án,

Tovább olvasom

Aktuál