Sport

Euro 2016: az Eb-szereplésért járó pénz harmadát fejlesztésre fordítja az MLSZ

Euro 2016: az Eb-szereplésért járó pénz harmadát fejlesztésre fordítja az MLSZ

2016. július 12., kedd
Euro 2016: az Eb-szereplésért járó pénz harmadát fejlesztésre fordítja az MLSZ
Dzsudzsák Balázs

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a sikeres Európa-bajnoki szereplésnek köszönhető bevétel nagyjából egyharmadát fejlesztésekre, utánpótlásra költi majd - jelentette ki Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója a Sport TV Mai Helyzet című műsorában.

Gudra Tamás megjegyezte

, a válogatott kijutásáért 8 millió eurót, a kontinensviadal csoportkörében szerzett öt pontért további két milliót, a nyolcaddöntőbe jutásért pedig másfél milliót kapott az MLSZ. Jelezte, a nagyjából három és fél milliárd forintos összegnek az egyharmadát - ahogyan azt az MLSZ már korábban bejelentette - a játékosok és a szakmai stáb között osztják szét, míg a másik egyharmadát az Eb-költségek - mint például a telki edzőközpont fejlesztése - teszi ki. "Ha hozzávetőlegesen számolunk, egyharmad a játékosok és a szakmai stáb díjazása, nagyjából a másik egyharmad az előbb felsorolt költségek, és a többi az, ami a fejlesztésekre fordítható, illetve amit már el is költöttünk ilyen módon, vagy el fogunk költeni fejlesztésre a következő években. Ilyenkor csak a nagyválogatottat említjük, de van az MLSZ-nek azon túlmenően tizenöt utánpótlás válogatottja, akik a pénzt idézőjelben csak viszik, és nem hozzák. Az ő versenyeztetésük is sok pénzt emészt fel, és ott nincsenek meg azok a televíziós, jogdíj és jegybevételek, amelyek a nagyválogatottnál. Most egy kicsivel több pénz jut az ő fejlődésükre is talán" - idézte a televíziós csatorna keddi közleménye Gudra Tamást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.