Euro 2016: az Eb-szereplésért járó pénz harmadát fejlesztésre fordítja az MLSZ

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Dzsudzsák Balázs

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a sikeres Európa-bajnoki szereplésnek köszönhető bevétel nagyjából egyharmadát fejlesztésekre, utánpótlásra költi majd – jelentette ki Gudra Tamás, az MLSZ gazdasági igazgatója a Sport TV Mai Helyzet című műsorában.

Gudra Tamás megjegyezte, a válogatott kijutásáért 8 millió eurót, a kontinensviadal csoportkörében szerzett öt pontért további két milliót, a nyolcaddöntőbe jutásért pedig másfél milliót kapott az MLSZ. Jelezte, a nagyjából három és fél milliárd forintos összegnek az egyharmadát – ahogyan azt az MLSZ már korábban bejelentette – a játékosok és a szakmai stáb között osztják szét, míg a másik egyharmadát az Eb-költségek – mint például a telki edzőközpont fejlesztése – teszi ki.

“Ha hozzávetőlegesen számolunk, egyharmad a játékosok és a szakmai stáb díjazása, nagyjából a másik egyharmad az előbb felsorolt költségek, és a többi az, ami a fejlesztésekre fordítható, illetve amit már el is költöttünk ilyen módon, vagy el fogunk költeni fejlesztésre a következő években. Ilyenkor csak a nagyválogatottat említjük, de van az MLSZ-nek azon túlmenően tizenöt utánpótlás válogatottja, akik a pénzt idézőjelben csak viszik, és nem hozzák. Az ő versenyeztetésük is sok pénzt emészt fel, és ott nincsenek meg azok a televíziós, jogdíj és jegybevételek, amelyek a nagyválogatottnál. Most egy kicsivel több pénz jut az ő fejlődésükre is talán” – idézte a televíziós csatorna keddi közleménye Gudra Tamást.

Előző sztori

1956: kezdődik az emlékév hivatalos dalának felvétele

Következő sztori

Labdarúgás: Fátyol Szilárd is Vásárhelyen folytatja