Közélet

Az MSZP új hulladékgazdálkodási törvényt sürget

Az MSZP új hulladékgazdálkodási törvényt sürget

2016. július 17., vasárnap
Az MSZP új hulladékgazdálkodási törvényt sürget

Az MSZP felszólítja a kormányoldalt, hogy a szakmai szervezetek és önkormányzatok bevonásával készítsen egy olyan új hulladékgazdálkodási törvényt, amelynek eredményeként fenntartható szemétszállítási modell jön létre.

Heringes Anita

, a szocialisták országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten tartott sajtótájékoztatóját követően az MTI-nek telefonon nyilatkozva úgy fogalmazott, megbukott a szemétszállítás április 1-jétől hatályba lépett "államosítása". Példaként említette, hogy szerinte a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt. a mai napig nem tudta kiküldeni a csekkeket a háztartásoknak, holott havi több mint 20 millió forintot fizet alkalmazottainak. Kiemelte, a késlekedés miatt a családok ősszel nagy összegű szemétszállítási díjjal lesznek kénytelenek szembesülni, ami tovább növelheti a behajthatatlan tartozások állományát, amelynek összege jelenleg is több mint 4,5 milliárd forint. Az MSZP politikus szerint ezt a problémát csak az oldhatná meg, ha a fideszes többség egy teljesen új rendszert hozna létre rosszul működő "vízfejek és számlagyárak nélkül".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.