Közélet

Az Európai Parlament megszavazta a fogyatékkal élők jogairól szóló ENSZ-egyezmény végrehajtását

Az Európai Parlament megszavazta a fogyatékkal élők jogairól szóló ENSZ-egyezmény végrehajtását

2016. július 7., csütörtök
Az Európai Parlament megszavazta a fogyatékkal élők jogairól szóló ENSZ-egyezmény végrehajtását

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülése csütörtökön jóváhagyta a fogyatékossággal élő személyek jogaival foglalkozó ENSZ-egyezmény végrehajtásáról szóló jelentését.

Kósa Ádám

fideszes EP-képviselő és egyben az EP fogyatékosságügyi munkacsoportjának társelnöke ennek kapcsán azt mondta, az önálló életvitelhez a kulcsot a befogadó oktatás és a fizetett munkavégzés jelentheti. Hangsúlyozta emellett a digitális rendszerek fontosságát is, mivel azok megkönnyítik a fogyatékossággal élő személyek számára a társadalom minden területén való részvételt.

Szanyi Tibor

szocialista EP-képviselő a fejleményről úgy nyilatkozott, hogy a tartalmi elemek mellett elvi okokból is kiemelt jelentőséggel bír ez az egyezmény, hisz ez az első - és mostanáig az egyetlen olyan - nemzetközi emberi jogi szerződés, melyet az EU önmaga is megerősített 2010 decemberében.

Hölvényi György

fideszes EP-képviselő, az Európai Néppárt frakciójának vallásközi párbeszédért felelős munkacsoportjának társelnöke csütörtökön közzétett sajtóközleménye szerint az EP előző esti vitájában kijelentette, az uniós külpolitika egyik legfontosabb feladata a szabadságjogok védelme, különösen a számos esetben korlátozott szabad vallásgyakorlás terén. A plenáris ülésen

Federica Mogherini

uniós külügyi főképviselő mutatta be az EU 2015. évi jelentését az emberi jogok és a demokrácia érvényesüléséről. Hölvényi György az európai külpolitika fontos geostratégiai feladatának nevezte a keresztények és más vallási kisebbségek megmaradásának biztosítását a terror és polgárháborúk sújtotta országokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.