Az első állandó szegedi nyomdában készült könyveket is kiállították

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nyomtatott_betu_mesterei011kf

A nyomtatott betű mesterei címmel nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtárban csütörtökön. Az érdekességeket, könyvillusztrációs történeteket és a könyvnyomtatás történetét felelevenítő nyári tárlaton az első állandó szegedi nyomdában készült könyveket is megtekinthették az érdeklődők.

A Somogyi-könyvtár muzeális értékeit felsorakoztató tárlat a szakmájukat művészeti szintre emelő nyomdászok műveit veszi górcső alá a bibliotéka földszinti kiállítóterében. A Somogyi-könyvtár régi könyves gyűjteményéből készült válogatást úgy állították össze, hogy az ősnyomtatványoktól kezdve az 1940-es évekig bezárólag átfogó képet nyújtson az európai és magyar nyomdák kiadványairól, s nem utolsó sorban a szegedi művekből is. Az ősnyomtatványok könyvillusztrációs technikáit bemutató részben a fametszést, s annak fejlődését is megismerhetik az érdeklődők.

A nyomtatott betű mesterei című tárlatot Palánkainé Sebők Zsuzsanna igazgató nyitotta meg, a kiállítás október 5-ig tekinthető meg.

no images were found

Előző sztori

Öt kitelepülése lesz a Vérellátó Központnak jövő héten

Következő sztori

Szüleik nevelik a három kis páncélost