Kultúra

Az első állandó szegedi nyomdában készült könyveket is kiállították

Az első állandó szegedi nyomdában készült könyveket is kiállították

2016. július 21., csütörtök
Az első állandó szegedi nyomdában készült könyveket is kiállították
nyomtatott_betu_mesterei011kf

A nyomtatott betű mesterei címmel nyílt kiállítás a Somogyi-könyvtárban csütörtökön. Az érdekességeket, könyvillusztrációs történeteket és a könyvnyomtatás történetét felelevenítő nyári tárlaton az első állandó szegedi nyomdában készült könyveket is megtekinthették az érdeklődők.

A Somogyi-könyvtár muzeális értékeit felsorakoztató tárlat a szakmájukat művészeti szintre emelő nyomdászok műveit veszi górcső alá a bibliotéka földszinti kiállítóterében. A Somogyi-könyvtár régi könyves gyűjteményéből készült válogatást úgy állították össze, hogy az ősnyomtatványoktól kezdve az 1940-es évekig bezárólag átfogó képet nyújtson az európai és magyar nyomdák kiadványairól, s nem utolsó sorban a szegedi művekből is. Az ősnyomtatványok könyvillusztrációs technikáit bemutató részben a fametszést, s annak fejlődését is megismerhetik az érdeklődők. A nyomtatott betű mesterei című tárlatot

Palánkainé Sebők Zsuzsanna

igazgató nyitotta meg, a kiállítás október 5-ig tekinthető meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.