A szürke egyetlen árnyalata – őszi gúnyát húzott a nyár Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

SZS20160716_eso_hidegfront_001

Több 10 milliméter csapadék hullott péntekről szombatra virradóra Csongrád megyében, a napi középhőmérséklet is jócskán elmarad az elmúlt napokban tapasztalt kánikuláétól.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombati előrejelzése szerint a java még csak most jön ráadásul. Mint írják, túlnyomóan borult lesz az ég, napközben csak az Alföldön vékonyodhat el, esetleg itt-ott rövid időre fel is szakadozhat a felhőzet. Kisebb-nagyobb szünettel sokfelé várható további eső, zápor, keleten helyenként zivatarok is kialakulnak a délutáni, esti időszakban. Szombat éjfélig az Alföldön, illetve a Dél-Dunántúlon több helyen 50 milliméter fölötti csapadékmennyiség is valószínű. Többfelé megerősödik, a Dunántúlon és északkeleten időnként viharossá fokozódik az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a Nyírségben 25 fok is várható. Késő este 14, 19 fok közötti hőmérsékletre számíthatunk.

Csongrád megyére az OMSZ másodfokú figyelmeztetést adott ki szombat reggel, ami annyit jelent, hogy 24 óra leforgása alatt akár több mint 30 milliméter csapadék is hullhat. Eközben a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t is.

Előző sztori

Hencz Péter: 560 éve történt

Következő sztori

A megújuló áramtermelést ösztönzi a Metár