Bulvár

A múlt héten 39 ítéletet hoztak határzár tiltott átlépése miatt Szegeden

A múlt héten 39 ítéletet hoztak határzár tiltott átlépése miatt Szegeden

2016. július 4., hétfő
A múlt héten 39 ítéletet hoztak határzár tiltott átlépése miatt Szegeden

Harminckilenc ítéletet hozott határzár tiltott átlépésének bűntette ügyében a Szegedi Járásbíróság az előző héten - tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.

Juhászné Prágai Erika

közölte, a bíróság valamennyi vádlottat egy évre kiutasított Magyarország területéről. Hozzátette: egy esetben az iratokat visszaküldték az ügyésznek. A vádlottak - akik többségében pakisztáni és afgán állampolgárságúnak vallották magukat - a mások által korábban megrongált határzáron keresztül vagy a kerítés alatt, illetve felett átbújva léptek illegálisan magyar területre. Az ítéleteket a vádlottak és védőik tudomásul vették, így jogerőre emelkedtek. A terheltek nem kérték az írásba foglalt ítélet anyanyelvükre fordítását. A szóvivő kitért arra, hogy a Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságra egy hét alatt 31 menekültügyi kérelmet érintő beadvány érkezett. A folyamatban lévő ügyek közül az eljárás 11 esetben hatályon kívül helyezéssel, 21-ben elutasítással, háromban megszüntetéssel, két esetben egyéb módon fejeződött be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.