Közélet

A matektanulás is lehet élmény a szegedi Játsszunk REÁLisan táborban

A matektanulás is lehet élmény a szegedi Játsszunk REÁLisan táborban

2016. július 11., hétfő
A matektanulás is lehet élmény a szegedi Játsszunk REÁLisan táborban
realis_tabor006kf

A jól ismert szabadulós játékkal is fejleszthető a gyerekek matematikához való hozzáállása, még azoknál is, akiknek alapvetően nincs sikerélményük ebben a tantárgyban. Az egyhetes szegedi Játsszunk REÁLisan tábor egyaránt tanulási folyamat a szervező Motiváció Műhely, és az azzal kapcsolatban álló gyerekek számára, a leghatékonyabb módszereket ugyanis beépítik a tanoda hétköznapjaiba.

A Motiváció Műhely első matematikai és informatikai fókuszú nyári tábora startolt el hétfővel Szegeden, ahová 15 tanodás gyerkőcöt várnak az élménypedagógiai, művészeti foglalkozásokra, sportprogramokra valamint logikai és stratégiai játékokra. "A LogMeIn, az egyik első magyar startup-ból kinőtt nemzetközi IT nagyvállalat, Micro-Grant pályázata által támogatott Játsszunk REÁLisan tábor célja, hogy egy nyári tábor keretében a matematika és az informatika oktatását középpontba helyezve innovatív, kreatív módszerekkel élvezetessé tegyük e területek fejlesztését. A tanodai munkánk során felhalmozott tapasztalataink azt mutatják, hogy a hátrányos helyzetű gyermekek esetében, akiket az iskolai kudarcaik miatt gyakran tanulással szembehelyezkedő magatartás jellemez, különösen hatékony a játékos, élvezhető, élményszerű fejlesztés" - ismertette portálunkkal az egyhetes tábor célját

Erdődi Noémi

tanodavezető. A tábor egyébként a magánalapítványok és civil szervezetek számára elérhető Micro-Grant pályázatának nyereményéből valósulhat meg, az idei volt a második pályázati kiírás, melyet várhatóan jövőre is kiírnak majd. A tábor július 11. és 15. között várja a gyerekeket, az egyik legizgalmasabb programnak pedig a csütörtöki szabadulós játék ígérkezik, amivel a matematikai kompetencia-fejlesztésre fektetik a hangsúlyt. A tanodavezető hangsúlyozta, az egyhetes tábor nemcsak a gyerekeknek, hanem a mentoroknak is egyfajta tanulási folyamat, "hiszen új eszközöket és módszereket tanulhatnak, melyeket a jövőben beépíthetnek a tanodai munkájukba".

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.