Bulvár

A csütörtök is a viharkárok felszámolása jegyében zajlott a megyei tűzoltóknál

A csütörtök is a viharkárok felszámolása jegyében zajlott a megyei tűzoltóknál

2016. július 15., péntek
A csütörtök is a viharkárok felszámolása jegyében zajlott a megyei tűzoltóknál

Egy tűzeset mellett ötven műszaki mentéshez riasztották a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság egységeit csütörtökön.

A hajnali órákban érkezett viharos hidegfront elsősorban megyénk északi – északnyugati részén okozott fennakadásokat. A tűzoltó egységek 49 esetben vonultak ki leszakadt ágakhoz, kidőlt fákhoz. A legtöbb beavatkozást Csongrád térségében végezték, itt 22 alkalommal kellet beavatkozni, Szentesen 9, Balástyán 7, Makón 2, Szegváron, Mórahalmon, Bakson, Hódmezővásárhelyen, Sándorfalván, Mindszenten, Szegeden, Szatymazon, Ópusztaszeren 1-1 alkalommal volt szükség műszaki mentésre. Ezzel párhuzamosan – elsősorban Csongrád megye területén kívüli hálózati meghibásodások miatt – 9 településen szűnt meg -, illetve akadozott a villamos energia – szolgáltatás. A középfeszültségű hálózaton a szolgáltatás a kora esti órákra helyreállt. A viharkárok felszámolása mellett az esti órákban egy személygépkocsi motorterében keletkezett tüzet oltottak el ruzsai és szegedi hivatásos tűzoltók Mórahalom közelében. Személyi sérülés nem történt. A ruzsai hivatásos egység nem sokkal dél után egy Forráskúton fának ütközött autót is áramtalanított. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra piros figyelmeztető előrejelzést adott ki térségünkre, mivel 24 óra alatt 50 millimétert is meghaladó csapadék hullhat Csongrád megyében!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.