Bulvár

Veszélyes anyag szivárgott a szegedi rendező pályaudvaron

Veszélyes anyag szivárgott a szegedi rendező pályaudvaron

2016. június 3., péntek
Veszélyes anyag szivárgott a szegedi rendező pályaudvaron
vasut_sinpar

Péntek délre elhárították a problémát a MOL szakemberei a szegedi rendező pályaudvaron, ahol egy 49 ezer literes tartályból pentán kezdett el szivárogni.

Korábban írtuk:

Egy 49 ezer literes tartályból szivárog pentán a szegedi rendező pályaudvaron, a katasztrófavédők lezárták a környéket. A katasztrófavédelem öt egységgel vonult ki a helyszínre és folyamatosan mérést végeznek, van-e robbanásveszély - írja a

Délmagyarország

. A veszélyes anyag egy deciliter per perc sebességgel szivárog. Az alifás alkán szénhidrogének közé folyékony pentánt üzemanyagként, illetve oldószerként használják. A katasztrófavédők biztosítják a helyszínt, felfogják a folyamatosan szivárgó anyagot. A MOL szakembere fogja elvégezni a veszélyességi vizsgálatot. Elképzelhető, hogy kis időre lekapcsolják az áramot a pályaudvaron, ami a vonatforgalom leállásához vezethet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.