Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Közélet

Tóth Péter: Közel 100 év után sem feledhetjük Trianont! + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

jobbik_trianon_megemlekezes18_160604“A baloldal 2 forintért eladná a saját szülőföldjét”, ezért a szegedi Jobbik a következő választási időszakban végleg ledöntené Szeged “utolsó Lenin-szobrát” – mondta Tóth Péter szombaton, a trianoni békediktátum évfordulóján tartott megemlékezésen. A párt szegedi önkormányzati képviselője nem ment el szó nélkül a mellett sem, hogy a baloldali városvezetés ismét elfelejtett megemlékezni, ehelyett gálázott a nemzeti emléknapon.

Az esőbe hajló idő ellenére is több tucatnyian vettek részt a trianoni békediktátum aláírásának kilencvenhatodik évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen, melyet a szegedi Jobbik szervezete szervezett az Árpád téren. A nemzeti összetartozás napján Rácz Tibor, a Jobbik szegedi választókerületi elnöke az egybegyűlteket arra emlékeztette: a Jobbik Szegeden is aktívan, eleven erővel munkálkodik, tartva magát Klebelsberg Kunó egykori kultuszminiszter szavaihoz, melyben a hazafiasság nagyságát a trianoni békediktátum előtti időknél is szükségesebb erőnek nevezte. Úgy fogalmazott, példával járnak elől ezért, hogy a patriotizmus ne csak érzelem, illúzió, hanem élő erő legyen. Ma már őszintén beszélnek az iskolákban Trianonról, országszerte emlékműveket állítanak – folytatta, majd hozzátette: “szegediként nagy sikernek tartom, hogy a szélsőségesen nemzetellenes Botka László polgármestersége idején elértük, hogy az Árpád téren az országzászló emlékmű hirdesse Trianon igazságtalanságát és a magyar nemzet törhetetlen egységét”.

Rácz felhívta a figyelmet, sok munka áll még a párt előtt, hogy minden magyar szemét felnyissák. Azonban céljukat nem határozhatják meg kevesebb feladat mentén, minthogy egy bajtársias nemzetben levessék a Trianon okozta rabságot. “Ha a magyar nemzet nem lép fel egységesen, elvész a népek viharában és bekövetkezik a második Trianon” – utalt ezzel az illegális bevándorlók okozta európai feszültségre és az Európai Unió – szerinte – a nemzetállamisággal szembemenő törekvésére.

jobbik_trianon_megemlekezes08_160604

Tóth Péter, a Jobbik szegedi szervezetének elnöke és a párt szegedi önkormányzati képviselője szerint még közel 100 év után sem fogadhatjuk el, hogy elveszítettünk egy háborút és vele az ország területeinek jelentős részét. “Mi, jobbikosok nem szoktuk ilyen egyszerűen feladni, mert ha megnézzük az okait és azokat a történelmi párhuzamokat, amik közel 100 éve lezajlottak velünk kapcsolatban, akkor nagy-nagy hasonlóságokat fedezünk fel.” A politikus visszaidézte a történelmi eseményeket: a nyugati fronton elszenvedett vereséget, a nemzetellenes erők polgárháborús hangulatot idéző törekvéseit. Mint mondta, összességében ezek a folyamatok határozták meg tárgyalási pozíciónkat.

“A belső pusztítás erői itt ülnek a torony alatt, a szeged városházán, s most is idegen civilizációknak akarják kiszolgáltatni hazánkat és városunkat. Botka László és pártcsaládja, az európai szocialisták és liberálisok ma is mindent megteszek, hogy felforgassák az európai nemzetek jövőjét, életterét” – folytatta. Tóth Péter veszélyes politikai játéknak nevezte a migránsok befogadását, illetve annak lehetőségét, hiszen – mint mondta – Szeged város polgármestere lassan egy éve nem ad egyértelmű választ az üggyel kapcsolatban. “A baloldal 2 forintért eladná a saját szülőföldjét” – nyomatékosította.

A Jobbik helyi elnöke hangsúlyozta, a baloldali városvezetés szégyenszemre A Nemzeti Összetartozás Napjáról is “megfeledkezett”, akárcsak a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról. Tóth Péter szégyenteljesnek nevezte, hogy a szegedi szocialisták a február 25-i nemzeti emléknapon a néma főhajtás helyett a Nyugdíjas Bálban buliztak, a június 4-i történelmi tragédia alkalmával pedig az emlékezés helyett a Dömötör-gálán pezsgőznek és szórakoznak a nemzeti színházban. “Az MSZP semmit sem változik, gúnyt űz a magyarság múltjából, nemzeti tragédiáiból” – fogalmazott, emlékeztetve arra is: Medgyessy Péter szocialista kormányfő – aki úgy tűnik, e téren Botka László egyik tanítómestere – 2002. december 1-jén, Románia nemzeti ünnepén, Erdély elcsatolása évfordulóján a budapesti Kempinski Hotelben pezsgővel koccintott román kollégájával, Adrian Năstaséval.

Beszéde végén arra hívta fel a résztvevők figyelmét, hogy az elkövetkező választási időszakban le kell dönteniük Szeged “utolsó Lenin-szobrát”. “Nem, Nem, Soha!” – felkiáltásokkal a megemlékezők átvonultak a román konzulátus épületéhez, ahol elénekelték a Székely Himnuszt.

jobbik_trianon_megemlekezes01_160604

A Jobbik Ifjúsági Tagozata Trianon-kampányt indított

Az Árpád téri megemlékezés előtt Balkó-Mácsai Szabolcs, a Jobbik Ifjúsági Tagozat szegedi elnöke tartott sajtótájékoztatót a Jobbik IT Trianon kampányáról. A “Többet tehetsz mint gondolnád” címet viselő kampány célja, hogy a Trianon okozta traumákat enyhítse, ennek érdekében közel 100 települést vontak be programjukba. Az ifjúsági tagozat úgy véli, közel egy évszázad távlatából is fontos beszélni a trianoni békediktátum okozta sebekről, hisz így lehet felhívni igazán a figyelmet a határon túl rekedt magyarok helyzetére. Emlékeztetett, például Kárpátalján az első intézkedések közé tartozott a kisebbségi nyelvhasználat csorbítása. Balkó-Mácsai Szabolcs kampányukban mindenkit arra biztat, nyaralási úti célként válasszon az elszakított területek egyik települése közül, hogy ezzel is támogassák és ismerjék meg közelebbről a határon túli magyarokat. Hozzátette, az ifjúsági tagozat rendszeresen szervez táborokat, kirándulásokat ezekre a vidékekre.

Hírzóna

Átadták a Sélley-díjakat a Szegedi Ítélőtáblán

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

A kitüntetetteket titkos szavazás keretében választották ki.

Tovább olvasom

Közélet

Szeged legerősebb olimpikonja 10 tonnát mozgat meg egy edzésen – képgaléria!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

Nevében a termete: Nagy Péter, vagyis Szegeden inkább Nagy Peti. A szegedi óriás annak reményében edz nap mint nap, hogy jövő ilyenkor egy kvótával a zsebében éppen Tokióba készül, ahol akkor már kislánya is szurkolhat neki az olimpián. Sándor Judit fotósunk járt Peti egyik edzésén. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Közélet

Az Árpád-házi dinasztia a mai Afganisztán északi részén alakult ki?

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/gaalbernadett.jpg

Megjelent:

Szerző:

4500 éve.

Tovább olvasom

Aktuál