Papp Tamás nyerte a nyílt kategóriát a Kapusháborún + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kapushaboru73_gs

Nem történt címvédés a nyílt kategóriában az ötödik CIB Bank Kapusháborún: a jászárokszállási Papp Tamás lett a bajnok, a +35-ösöknél ugyanakkor Szabó Attila tavalyhoz hasonlóan idén is aranyat nyert.

Ötödik alkalommal indultak el a háborúba a kapusok: a 2016-os CIB Bank Kapusháborúra minden eddiginél többen neveztek, így jócskán száz fölött volt az induló kapusok száma. A létszám miatt a csoportköröket követően egyenes kieséses rendszerre folytatódott a torna, ezeket a meccseket a megszokott gála-derbik szakították meg: így a hagyományokhoz híven összecsapott két korábbi szegedi kiváló kapus: Kantár Szilárd és Nagy Zsolt. Itt volt a két fővárosi klubtól is egy-egy kapus: a ferencvárosi színeket Jova Levente, míg az újpestit Balajcza Szabolcs képviselte, de a lilák teljes kapus armadája, Banai Dávid mellett Pálinkás András kapusedző is ellátogatott az ötödik Kapusháborúra, miképp a Puskás Akadémia kapusa, Pogacsics Krisztián is. „Nem szoktam nagyobb statisztikákat készíteni, viszont most megnéztem, a 135 jelentkezőből eljöttek olyan 130-an, ebből közel 60-an nem Csongrád megyeiek voltak. Folyamatos emelkedés tapasztalható, most pedig egy hatalmas ugrást tapasztaltunk a nevezők számát illetően, még úgy is, hogy a megye II-ben még mérkőzések vannak, illetve az NB III-as osztályzók is most vannak. Mintegy 20 kapust érinthetett ez a két esemény. Megoldjuk, hogy elég legyen a Felső Tisza-parti stadion a jövőben” – összegezte a 2016-os tornát Bagdi Ferenc, szervező.

Idén először rendezték meg a tornát 12-14 éves kapusok számára, így a már korábban is alkalmazott nyílt, +35 és női kategória mellett ez volt a negyedik csoport, ahol összecsaphattak a kapusok. „Jó ötlet volt bevonni a gyerekeket, ezt kell tökéletesítenünk és egy olyan rendszert kell kitalálnunk, ami gyorsabb, hogy ne húzódjon el a torna. A 10-12 éveseket és a 12-14 éveseket szerettük volna bevonni, jövőre szerintem a 12-15 évesek számára írunk ki tornát, de ezt még át kell gondolnunk. A létszám azt gondolom, bizonyítja, hogy a kapusok részéről milyen visszajelzés van. Ezért találtuk ki anno, mikor ezt meg akartam itt szervezni Szegeden, elértük a célunkat, remélem, ez jövőre is sikerülni fog” – fogalmazott portálunknak Bagdi Ferenc. A torna alatt a résztvevők üzentek a franciaországi Eb-n lévő magyar válogatottnak is: az összes kapus összeállt egy nagy élőképre, amely a Király feliratot alkotta, így biztatva a magyar válogatott kapusát a rá váró feladatokra.

Az eddigi kiírásokhoz hasonlóan idén is új győztest avattak a nyílt kategóriában: a Jászárokszállást képviselő Papp Tamás ült fel a trónra, aki a döntőben az ásotthalmi Baji Renátót győzte le. A bronzot Szabó Attila nyerte el, aki a Szeged 2011-Grosics Akadémia kapusát, Molnár F. Tamást előzte meg – előbbi teljesítménye különösen bravúros annak tükrében, hogy a Bozsik Akadémia portása a +35-ös kategóriában is elindult, ahol Tuska János nagy segítségével, győzni tudott, a fináléban megverve a csongrádi Bíró Mihályt. A +35-ben az FK Szegedet képviselő Dóra János ért oda a dobogóra. A nőknél sem sok hiányzott a címvédéshez: a tavalyi győztes Dékány Dóra a döntőig ezúttal is eljutott, de Zimányi-Kovács Anikó kifogott rajta, míg a harmadik Szűcs Enikő Edina lett. Az idén első alkalommal kiírt junior kategóriában a Szeged 2011-es Szabó Péter Viktor nyert, aki a SZEOL-os Ruzsáli Dénest győzte le a döntőben, míg harmadik a St. Mihály FC-ben védő Fátyol Attila lett.

no images were found

Előző sztori

Elégtelent kapott a kormány, a helyi Fidesz pedig feketepontokat a szegedi tanártüntetésen + FOTÓK

Következő sztori

Hivatalosan is négyen versenyeznek az MSZP elnöki posztjáért