Kultúra

Már a héten megkezdődnek a szabadtéri próbái + FOTÓK, VIDEÓ

Már a héten megkezdődnek a szabadtéri próbái + FOTÓK, VIDEÓ

2016. június 20., hétfő
Már a héten megkezdődnek a szabadtéri próbái + FOTÓK, VIDEÓ
szabadteri_bejaras009kf

Hamarosan megkezdődnek a próbák a Dóm téri színpadon, a Szegedi Szabadtéri Játékok első előadását, A bolygó hollandit már a héten próbálják. A sajtó betekinthetett az újra elfordított színfalak mögé, megleshettük a három hét alatt épült, 2000 nm-es fesztiválhelyszínt.

A szabadtéri színpad az újrafordulásnak köszönhetően tovább növekedett, a fesztiválhelyszín a művészeti részleggel együtt immár 2000 nm-es területet foglal el a Dóm téren - számolt be a változtatásokról a hétfői bejáráson

Herczeg Tamás

igazgató. Mint mondta, a fesztivál elmúlt 85 évében többször is módosításon esett át a színpad, mára világszínvonalú hight tech elemekkel bővült ki a nyári színjátszó hely. A térre szállított építési elemek kiterítve Budapesttől Szentendréig érnének, a szerkezetek teljes súlya 140ezer kilogramm. A 936 négyzetméteres színpadnak közel 1000 tonna súlyt kell elbírnia - árult el további érdekességeket. http://www.youtube.com/watch?v=4Saxxe9QMrg Arról már többször is beszámoltunk, a dóm rekonstrukciót követően, két év után ismét a Fogadalmi Templommal néz szembe a nézőtér, szinte változatlan felállásban. Herczeg elmondta, a mobil színpadot hátrébb, a nézőteret előrébb hozták, azonban változatlanul ugyanannyi jegyet válthatnak meg a színház szerelmesei, mint korábban. Az öltözők is kikerültek a templom alagsorából, a zenekarnak pedig fedett helyet biztosítanak. Az igazgató ugyanakkor megjegyezte, kivételt képez az operaprodukció, amely során a zenekar a megszokott zenekari árokban foglal majd helyet. Nemcsak a fesztiválhelyszín lett nagyobb, hanem az évadot is hosszabbra tervezték, hiszen a 85. ünnepi évadban minden eddiginél több műfajból csemegézhetnek az érdeklődők. Az első előadás, vagyis A bolygó hollandi próbái a héten megkezdődnek, de az Ének az esőben előkészületei is zajlanak már a fővárosban, illetve a Tanú első olvasópróbájára is sor került.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.