Bulvár

Magyar rendőrkontingens indult Bulgáriába

Magyar rendőrkontingens indult Bulgáriába

2016. június 3., péntek
Magyar rendőrkontingens indult Bulgáriába

Magyar rendőrök indultak pénteken Bulgáriába, hogy segítsék ottani kollégáikat az illegális bevándorlással szembeni fellépésben a bolgár-szerb határszakaszon.

A tízfős kontingenst Balogh János műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntötte Budapesten, a Készenléti Rendőrségen. Felidézte: már több dél-európai országba utaztak magyar rendőrök segíteni a migrációs nyomással szembeni fellépést. Bulgáriába első alkalommal indulnak magyar rendőrök. A vezérőrnagy hangsúlyozta: a rendőrök munkája nemcsak az adott ország biztonságát növeli és csökkenti áttételesen Nyugat-Európa migrációs nyomását, hanem az ott gyűjtött tapasztalatokat felhasználva a magyar védelmi rendszert is erősíti. A kontingens egy hónapon át teljesít szolgálatot a bolgár-szerb határszakaszon, a határőrizeti feladatok mellett a közrend fenntartása és a jogsértések megelőzése a céljuk. A bolgár egység kiutazásával egy időben hazatért Görögországból az ott szolgálatot teljesítő rendőrkontingens. A húszfős egység május elejétől mintegy egy hónapig látott el közös szolgálatot a görög rendőrökkel. Az együttműködés során a magyar rendőrök az uniós határigazgatási ügynökség, a Frontex kötelékében a török partok közelében, Híosz szigetén rendészeti, regisztrációs feladatokat láttak el. A magyarok kézi hőkamerákkal, kézi éjjellátó-készülékekkel és egyéb határrendészeti felszereléssel támogatták a közös munkavégzést. A Görögország területén eljáró magyar rendőrök intézkedési jogosultságukat a görög fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.