Labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Mórahalom Gyöngyösön

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_morahalom01_gs

Kétgólos vereséget szenvedett az NB III-ba való feljutásért rendezett osztályozó odavágóján a Mórahalom VSE Gyöngyösön.

Nem úszták meg szárazon a felek, az első félidőben végig szakadt ugyanis az eső, ami természetesen alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. A hazaiak az első perctől kezdve nekirontottak a homokhátiaknak, akik ugyanakkor mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfelei voltak Heves megye bajnokának. A 26. percben aztán megszületett az első gól, amint egy szögletnél többszöri próbálkozásra sem tudtak felszabadítani a mórahalmi védők, a lendületből érkező Szilágyi Norbert pedig a gólvonalon túlra juttatta a labdát fejjel. (1-0) Magyar Györgyék főként kontrákra rendezkedtek be, a széleken igyekeztek a gyöngyösiek mögé jutni. A második félidő derekán mégis egy hazai ellentámadás vezetett eredményre, miután a Csongrád megyeiek középpályásainak bizonytalanságát kihasználva lendületből mehetett a védelemre a hevesi támadósor. (2-0) Bár a Mórahalom még a hajrában is eljutott egy nagy helyzetig, a szépítés már nem jött össze a gárdának, amely így nem várja könnyű helyzetből a visszavágót.

A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetők engedték a csapatoknak a keményebb játékot, ami a gyöngyösiek részéről esetenként durvaságba csapott át. Ennek eredményeként Zsoldos Ákost sérülés miatt kellett lecserélni a 33. percben, a második félidő során pedig Dalibor Crkvenjakov is kapott egy nagyobb rúgást, ami után ápolásra szorult.

A második mérkőzést a tervek szerint június 18-án 15 órától rendezik a Móradomb körúti stadionban. A párharc győztese a következő szezont az NB III-ban kezdheti meg.

Férfi labdarúgó rájátszás az NB III-ért, 1. mérkőzés:

Gyöngyösi AK – Mórahalom VSE 2-0 (1-0)
Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Kovács Gábor).
Gyöngyös: Éles – Tarnai, Gergely, Szilágyi, Fekete, Pilinyi, Tatár, Oravecz, Nádudvari, Laurinyecz, Horváth. Vezetőedző: Labancz Róbert.
Mórahalom: Halász – Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Zsoldos (Zámbó 35′), Mészáros (Vojnic-Zelic 77′), Magyar, Szalma, Pócs D. (K.Tóth 64′), Crkvenjakov. Játékos-edző: Magyar György.
Gólszerzők: Szilágyi (26′), Laurinyecz (59′).

Magyar György: “Nem fogunk jövő héten feltartott kézzel pályára lépni, igyekszünk majd ledolgozni a hátrányt. Úgy gondolom, jó csapat a Gyöngyös, Nádudvari Alex kimagasló szintű játékos. Egyszerűen igyekszenek megoldani a támadásokat, védekezésben pedig sallangmentesen, olykor akár durván is játszanak. Ugyanakkor a támadósorunk sebességben gyorsabb volt, megvoltak a lehetőségeink, de a szerencsével hadilábon álltunk, így bennünk maradt ma a gól. Összességében nem tartom behozhatatlannak ezt a 2-0-s eredményt. A mérkőzés előtt 50-50 százalékra adtam az esélyeket a továbbjutást illetően, amit továbbra is tartok.”

Előző sztori

Euro 2016: Wales legyőzte a szlovákokat

Következő sztori

HÖOK: szigorítani kell a tanári pályára lépésnél az alkalmassági vizsgát