Sport

Labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Mórahalom Gyöngyösön

Labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Mórahalom Gyöngyösön

2016. június 11., szombat
Labdarúgás: kétgólos hátrányba került a Mórahalom Gyöngyösön
szeged2011_morahalom01_gs

Kétgólos vereséget szenvedett az NB III-ba való feljutásért rendezett osztályozó odavágóján a Mórahalom VSE Gyöngyösön.

Nem úszták meg szárazon a felek, az első félidőben végig szakadt ugyanis az eső, ami természetesen alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. A hazaiak az első perctől kezdve nekirontottak a homokhátiaknak, akik ugyanakkor mezőnyben abszolút egyenrangú ellenfelei voltak Heves megye bajnokának. A 26. percben aztán megszületett az első gól, amint egy szögletnél többszöri próbálkozásra sem tudtak felszabadítani a mórahalmi védők, a lendületből érkező

Szilágyi Norbert

pedig a gólvonalon túlra juttatta a labdát fejjel. (1-0) Magyar Györgyék főként kontrákra rendezkedtek be, a széleken igyekeztek a gyöngyösiek mögé jutni. A második félidő derekán mégis egy hazai ellentámadás vezetett eredményre, miután a Csongrád megyeiek középpályásainak bizonytalanságát kihasználva lendületből mehetett a védelemre a hevesi támadósor. (2-0) Bár a Mórahalom még a hajrában is eljutott egy nagy helyzetig, a szépítés már nem jött össze a gárdának, amely így nem várja könnyű helyzetből a visszavágót. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy a játékvezetők engedték a csapatoknak a keményebb játékot, ami a gyöngyösiek részéről esetenként durvaságba csapott át. Ennek eredményeként

Zsoldos Ákost

sérülés miatt kellett lecserélni a 33. percben, a második félidő során pedig

Dalibor Crkvenjakov

is kapott egy nagyobb rúgást, ami után ápolásra szorult. A második mérkőzést a tervek szerint június 18-án 15 órától rendezik a Móradomb körúti stadionban. A párharc győztese a következő szezont az NB III-ban kezdheti meg.

Férfi labdarúgó rájátszás az NB III-ért, 1. mérkőzés:

Gyöngyösi AK - Mórahalom VSE 2-0 (1-0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep. Vezette: Berke Balázs (Pápai Zoltán, Kovács Gábor).

Gyöngyös:

Éles - Tarnai, Gergely, Szilágyi, Fekete, Pilinyi, Tatár, Oravecz, Nádudvari, Laurinyecz, Horváth.

Vezetőedző:

Labancz Róbert.

Mórahalom:

Halász - Bokányi, Szücs, Barát, Pócs T., Zsoldos (Zámbó 35'), Mészáros (Vojnic-Zelic 77'), Magyar, Szalma, Pócs D. (K.Tóth 64'), Crkvenjakov.

Játékos-edző:

Magyar György.

Gólszerzők:

Szilágyi (26'), Laurinyecz (59'). Magyar György:

"Nem fogunk jövő héten feltartott kézzel pályára lépni, igyekszünk majd ledolgozni a hátrányt. Úgy gondolom, jó csapat a Gyöngyös, Nádudvari Alex kimagasló szintű játékos. Egyszerűen igyekszenek megoldani a támadásokat, védekezésben pedig sallangmentesen, olykor akár durván is játszanak. Ugyanakkor a támadósorunk sebességben gyorsabb volt, megvoltak a lehetőségeink, de a szerencsével hadilábon álltunk, így bennünk maradt ma a gól. Összességében nem tartom behozhatatlannak ezt a 2-0-s eredményt. A mérkőzés előtt 50-50 százalékra adtam az esélyeket a továbbjutást illetően, amit továbbra is tartok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.