Sport

Labdarúgás: az állandóságban rejlik a Makó II. ereje - a megye II-ben indulnak

Labdarúgás: az állandóságban rejlik a Makó II. ereje - a megye II-ben indulnak

2016. június 30., csütörtök
Labdarúgás: az állandóságban rejlik a Makó II. ereje - a megye II-ben indulnak
szvse-mako02kf

Megvédte tavaly szerzett bajnoki címét a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjában a Makói FC II. csapata. Az újabb aranyérmet követően a hagymavárosiak a következő idényben már egy osztállyal feljebb bizonyítanának – a sikerekről Gabnai Győző vezetőedzővel beszélgettünk.

Tavaly egészen az utolsó fordulóig kellett várni, hogy eldőljön a Csongrád megyei III. osztály Tisza-Maros csoportjának bajnoki címe, idén azonban már három fordulóval a vége előtt bebiztosította elsőségét a Makói FC II. csapata.

Gabnai Győző

tanítványainak így sikerült megvédeniük tavaly megszerzett címüket, amelyet ugyan az előző idényhez képest kettővel több vereséggel abszolváltak, viszont minden más mutatóban jobban teljesített a 2015/16-os csapat. Az egy évvel korábbihoz képest kettővel több meccset nyertek a makóiak, huszonöttel több gólt rúgtak, valamint kilenccel kevesebbet kaptak, és egészen imponáló, +92-es gólaránnyal tudták le az idei 29 mérkőzést. „Együtt maradt a tavalyi keret, amely kiegészült a megyeegyes csapattól létszámfelettivé vált játékosokkal, mint

Pataki Viktor

és

Bány Tamás.

Velük jelentősen erősödött a csapat, de igazából az állandóság az, ami segített. Az első háromban szerettünk volna végezni idén, aztán a második helyen fordultunk a tavaszra, majd az idény második felében minden meccsünket megnyertük. Menet közben eldöntöttük azt is, hogy osztályt váltunk, vállaljuk a megyekettőt” – összegzett portálunknak Gabnai Győző, a gárda edzője.

pazsit_mako_II_12_gs

A csapat életében nem az első idény volt, amely folyamán a tavaszi idény erősebbre sikerült, mint az őszi: az előző szezonban is a bajnokság második felében nyújtott jobb teljesítményének nagy szerepe volt abban, hogy végül meg tudta nyerni a bajnokságot a Makó II. Az idei szezon tavaszi meccsei közül kivétel nélkül mindet megnyerték a hagymavárosiak, sőt, mindössze öt gólt kaptak a tavasz 14 lejátszott bajnokiján. „Edzés nélkül csináljuk a dolgot, egy szerdai foci van, ahol kispályán készülünk. Itt a csapat nagy része családos ember, nem nagyon tudunk időt szorítani edzésre. A megyekettőt is így fogjuk vállalni, edzőmeccsekkel készülünk az idényre. Hogy tavasszal miért vagyunk erősebbek? Nem tudom, talán tavaszra mindenki jobban felszívja magát, illetve minden meccsünk után van egy kis összetartás, a hazai meccsek után egy közös vacsora, nagyon jó a csapatszellem. Ezt persze tavasszal jobb környezet között tudjuk csinálni, hiszen jobb idő van” – fogalmazott Gabnai Győző. Legutóbb három éve szerepelt a megyei másodosztályban makói együttes: a gárda a tavalyi idénnyel ellentétben idén tehát vállalja az osztályváltást: ezzel kapcsolatban a makói tréner kifejtette, korábban három csapatot indított Makó, viszont meglátásuk szerint már nem sok értelme volt annak, hogy nagyarányú győzelmek sorozatát arassák a megyeháromban, így megérett a keret arra, hogy egy magasabb osztályban kipróbálja magát. „Nem vagyunk már fiatalok, az átlagéletkor 35 év körüli, de vannak fiataljaink is, így bizakodva nézünk az új szezon elé. Olyan játékosokban gondolkozunk, akik emberileg is beleillenek ebbe a csapatba. Nagy változások nem várhatók, elvileg távozóink nem is lesznek. Elsősorban makói kötődésű játékosokban gondolkozunk, akiknél fontos, hogy beleilleszkedjenek ebbe a szellemiségbe. Minden meccsen az a célunk, hogy emelt fővel jöhessünk le a pályára, aztán majd látjuk” – tekintett a következő idényben váró feladatokra a makóiak mestere. Gabnai Győző elmondta, nem jellemző az átjárás az első és a második csapat között, ezt szeretnék is tartani a megyekettőben, mert elsősorban a saját játékosaikra építenének az új idényben is. „Eredménykényszer nem volt rajtunk, és nem is tartjuk fairnek, hogy fentről hívogassunk játékosokat. Nem mondom, hogy létszámhiány esetén nem lesz rá példa, mert jó a viszony a két csapat között, mondhatom, hogy az első együttes edzőjével,

Méhes Tiborral

barátok vagyunk, ha szükség van rá, akkor kisegítjük egymást” – válaszolta érdeklődésünkre Gabnai Győző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.