Labdarúgás: aranyos éremátadók Szentesen és Algyőn + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szentes_eremoszto32_gs

A labdarúgó-Eb nyitónapját Csongrád megye két vezető egyesülete is éremátadóval ünnepelte: Algyőn és Szentesen is folyamatos a fejlődés, egyre komolyabban a célok!

Nemcsak a labdarúgó-Európa-bajnokság küzdelemsorozata kezdődött meg, de elindult az immár hagyományosnak számító, záróünnepségekkel egybekötött éremátadók sora is szűkebb pátriánkban, Csongrád megyében, ahol a hétvégén már csak a megyei II. és III. osztályban pattog a labda. Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója pénteken este a Szentesi Kinizsinél és az Algyő SK-nál vendégeskedett: a Kurca partján a felnőtt megyei I. osztály bronzérmeit és az U19-es megyei I. osztály aranyérmeit nyújtotta át, míg Algyőn felnőtt megyei I. osztály ezüstérmeseit köszöntötte. A rendezvények jelentőségét mutatja, és a két klub további komoly céljait aláhúzza, hogy a két település polgármestere, Szirbik Imre, illetve Molnár Áron is megtisztelte jelenlétével az ünnepségeket, és beszédet is tartott.

“Mindkét esemény nagyszerű hangulatban zajlott. Szentesen a felnőttek bronz- és az ifik aranyérmének átadását meglepően nagy sajtóérdeklődés is kísérte, közvetített, tudósított a helyi televízió és több újság is. Szirbik Imre polgármester úr és az egyesület vezetői is paradigmaváltásról beszéltek, hiszen a nehéz esztendők után a szentesi labdarúgás nemcsak megindult végre felfelé, de a felnőttek az idény egyik legkellemesebb meglepetését okozva futottak fel a dobogóra, míg az ifik teljesítményére nehéz szavakat is találni. Dicséretes elszántságot tapasztaltam, mindenki azt mondta, még magasabb csúcsokra törnek a következő szezonban” – értékelt portálunknak Nógrádi Tibor.

algyo_eremoszto22_gs

Ha már a csúcsok kerültek szóba, igaz csúcsprodukcióval rukkolt elő az Algyő SK gárdája is a megye I. 2015/16-os kiírásában. Szinte nem is mérhető különbséggel maradtak le Takács Zoltán legényei az aranyéremről, hiszen ugyanúgy egyetlen pontocskával szorultak a bajnok Mórahalom mögé, ahogyan 2013-ban is egy ponttal előzte meg őket a Tápé. “Csak dicséret illeti az Algyőt a hosszú idő óta tartó szisztematikus építkezésért és az idei idényben mutatott játékért. Az esten elhangzott, 77 ponttal szinte mindenhol bajnoknak lehet lenni véletlen, hogy a település és a klub aranyként ünnepelte az ezüstöt. Az egyesület vezetői és Molnár Áron, a nagyközség polgármestere hitet tettek amellett, hogy a következő esztendőben megpróbálják megszerezni az aranyérmet, tehát megnyerni a megy I-es bajnokságot” – számolt be róla az igazgató, aki hozzátette: az algyői rendezvény legmeghatóbb pillanata Szűcs Krisztián és Szűcs Marcell elbúcsúztatása volt, a két kiváló sportember ugyanis befejezte aktív labdarúgó-pályafutását.

Az algyői éremátadó fotói:

no images were found

A szentesi éremátadó fotói:

no images were found

Előző sztori

Lemond a pártelnöki posztról Vona Gábor, ha a Jobbik nem nyeri meg a 2018-as választást

Következő sztori

Szegeden lép fel szombat este a Kistehén