Közélet

Közvetítői eljárásra utalta az ügyészség a makói képviselő-testületben történtek miatt indult ügyet

Közvetítői eljárásra utalta az ügyészség a makói képviselő-testületben történtek miatt indult ügyet

2016. június 24., péntek
Közvetítői eljárásra utalta az ügyészség a makói képviselő-testületben történtek miatt indult ügyet

A Makói Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta és egyben fél évre felfüggesztette azt az ügyet, amely becsületsértés vétsége miatt indult az idén áprilisban egy zárt ülésen elhangzottak miatt.

. A megalapozott gyanú szerint Makón a polgármesteri hivatalban április 13-án tartott zárt képviselő-testületi ülésen részt vett többek között az egyébként önkormányzati képviselő gyanúsított, a hivatal dolgozói és a város jegyzője mellett. A rendkívüli ülésen vita alakult ki a gyanúsított és a polgármester között amiatt, hogy gyanúsított ismételten szót kért a polgármestertől, mint az ülés vezetőjétől, aki erre nem adott lehetőséget. Ezt követően az ülés után gyanúsított odalépett a sértetthez és fentieket sérelmezve őt „gerinctelennek” nevezte, majd miután a sértett erre nem reagált, gyanúsított a teremben tartózkodók felé fordulva egyéb becsület csorbítására alkalmas kijelentéseket tett. Gyanúsítottnak a hivatalos személy sérelmére elkövetett, így közvádra üldözendő cselekménye a becsületsértés vétségének gyanúját alapozza meg, mivel a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának ellátásával vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben használta. Tekintettel az elkövetés körülményeire, gyanúsított beismerő vallomására, megbánására, többszöri bocsánat kérésére, valamint arra, hogy a gyanúsított vállalta, hogy a cselekményével okozott sérelmet jóváteszi sértett részére, továbbá figyelemmel arra is, hogy a közvetítői eljárás törvényi feltételei fent állnak, az ügyészség - az erre irányuló indítványoknak helyt adva – az eljárást a sértett és a gyanúsított közötti megállapodás létrejötte érdekében felfüggesztette. Az ügyészség szerint a gyanúsított vonatkozásában fentiek alapján feltételezhető, hogy tevékeny megbánása a jövőben részéről jogkövető magatartás tanúsításához elegendő lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.