/

Közvetítői eljárásra utalta az ügyészség a makói képviselő-testületben történtek miatt indult ügyet

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Makói Járási Ügyészség közvetítői eljárásra utalta és egyben fél évre felfüggesztette azt az ügyet, amely becsületsértés vétsége miatt indult az idén áprilisban egy zárt ülésen elhangzottak miatt.
.

A megalapozott gyanú szerint Makón a polgármesteri hivatalban április 13-án tartott zárt képviselő-testületi ülésen részt vett többek között az egyébként önkormányzati képviselő gyanúsított, a hivatal dolgozói és a város jegyzője mellett. A rendkívüli ülésen vita alakult ki a gyanúsított és a polgármester között amiatt, hogy gyanúsított ismételten szót kért a polgármestertől, mint az ülés vezetőjétől, aki erre nem adott lehetőséget. Ezt követően az ülés után gyanúsított odalépett a sértetthez és fentieket sérelmezve őt „gerinctelennek” nevezte, majd miután a sértett erre nem reagált, gyanúsított a teremben tartózkodók felé fordulva egyéb becsület csorbítására alkalmas kijelentéseket tett.

Gyanúsítottnak a hivatalos személy sérelmére elkövetett, így közvádra üldözendő cselekménye a becsületsértés vétségének gyanúját alapozza meg, mivel a becsület csorbítására alkalmas kifejezéseket a sértett munkakörének ellátásával, közmegbízatásának ellátásával vagy közérdekű tevékenységével összefüggésben használta.

Tekintettel az elkövetés körülményeire, gyanúsított beismerő vallomására, megbánására, többszöri bocsánat kérésére, valamint arra, hogy a gyanúsított vállalta, hogy a cselekményével okozott sérelmet jóváteszi sértett részére, továbbá figyelemmel arra is, hogy a közvetítői eljárás törvényi feltételei fent állnak, az ügyészség – az erre irányuló indítványoknak helyt adva – az eljárást a sértett és a gyanúsított közötti megállapodás létrejötte érdekében felfüggesztette. Az ügyészség szerint a gyanúsított vonatkozásában fentiek alapján feltételezhető, hogy tevékeny megbánása a jövőben részéről jogkövető magatartás tanúsításához elegendő lesz.

Előző sztori

Euro 2016: közös éneklésre várják a szurkolókat a nyolcaddöntő előtt

Következő sztori

Medián: Tóbiás József a legismertebb az MSZP-szavazók körében