Sport

Kamarakiállítás nyílt a dorozsmai labdarúgásról + FOTÓK

Kamarakiállítás nyílt a dorozsmai labdarúgásról + FOTÓK

2016. június 25., szombat
Kamarakiállítás nyílt a dorozsmai labdarúgásról + FOTÓK
dorozsma_fociunnep03_gs

A centenáriumára készülő Kiskundorozsmai ESK történetét bemutató tárlat a Somogyi-könyvtár dorozsmai fiókkönyvtárában tekinthető meg.

Nógrádi Tibor,

az MLSZ Csongrád megyei igazgatója nyitotta meg pénteken a kiskundorozsmai labdarúgás kamarakiállítását a Somogyi-könyvtár helyi fiókkönyvtárában. A megnyitóra eljöttek a dorozsmai futball legendái

Ottlik Sándor

vezetésével. A Kiskundorozsmai Egységes Sportkör 90+1 éve címet viselő tárlat egy hosszú felkészülés első jelentős állomása. A Kiskundorozsmai ESK-t 1925-ben alapították, közeleg tehát a centenárium, melyet méltó módon kíván megünnepelni az egyesület, a következő években erre készülnek a dorozsmaiak. Elhangzott, a 91 esztendős dorozsmai labdarúgás fiatalos és lendületes. A klub történetének csúcsa az NB II-es szereplés, de általában a megye I. mezőnyét erősítették, ebben az idényben sikerült éppen oda visszakerülniük a megye II-ből. A kiállítást szombaton követi majd az igazi éremeső, megkoronázandó a páratlan szezont. Sziksóstón köszöntik a megye II. U19-ben bronzérmes ificsapatot, a felnőtt megye II-ben és a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában egyaránt ezüstérmet bezsebelő együttest, valamint a női keresztpályás bajnokságban ugyancsak a második helyet megszerző dorozsmai hölgyeket. "A kiskundorozsmai labdarúgás a magyar futball fontos intézménye. Lendületes, friss, fiatalos, feltörekvő, melynek megvannak a maga nagy példaképei, nagy öregjei és nagy ünnepei is. Kétszer segítette önzetlenül, nemes gesztussal NB-s szerepléshez a szegedi labdarúgást, úgy, hogy nem is mindig kapta vissza a várostól ezt a segítséget" - fogalmazott beszédében Nógrádi Tibor, aki külön kiemelte az Ottlik család és

Kiss Antal

az elmúlt évtizedekben a Kiskundorozsmai ESK-ért végzett lelkes, fáradhatatlan, áldozatos tevékenységét. A kiállítás egészen július 28-áig látogatható a Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12. szám alatt található fiókkönyvtárban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.