Kamarakiállítás nyílt a dorozsmai labdarúgásról + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dorozsma_fociunnep03_gs

A centenáriumára készülő Kiskundorozsmai ESK történetét bemutató tárlat a Somogyi-könyvtár dorozsmai fiókkönyvtárában tekinthető meg.

Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád megyei igazgatója nyitotta meg pénteken a kiskundorozsmai labdarúgás kamarakiállítását a Somogyi-könyvtár helyi fiókkönyvtárában. A megnyitóra eljöttek a dorozsmai futball legendái Ottlik Sándor vezetésével. A Kiskundorozsmai Egységes Sportkör 90+1 éve címet viselő tárlat egy hosszú felkészülés első jelentős állomása. A Kiskundorozsmai ESK-t 1925-ben alapították, közeleg tehát a centenárium, melyet méltó módon kíván megünnepelni az egyesület, a következő években erre készülnek a dorozsmaiak. Elhangzott, a 91 esztendős dorozsmai labdarúgás fiatalos és lendületes. A klub történetének csúcsa az NB II-es szereplés, de általában a megye I. mezőnyét erősítették, ebben az idényben sikerült éppen oda visszakerülniük a megye II-ből. A kiállítást szombaton követi majd az igazi éremeső, megkoronázandó a páratlan szezont. Sziksóstón köszöntik a megye II. U19-ben bronzérmes ificsapatot, a felnőtt megye II-ben és a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupában egyaránt ezüstérmet bezsebelő együttest, valamint a női keresztpályás bajnokságban ugyancsak a második helyet megszerző dorozsmai hölgyeket.

“A kiskundorozsmai labdarúgás a magyar futball fontos intézménye. Lendületes, friss, fiatalos, feltörekvő, melynek megvannak a maga nagy példaképei, nagy öregjei és nagy ünnepei is. Kétszer segítette önzetlenül, nemes gesztussal NB-s szerepléshez a szegedi labdarúgást, úgy, hogy nem is mindig kapta vissza a várostól ezt a segítséget” – fogalmazott beszédében Nógrádi Tibor, aki külön kiemelte az Ottlik család és Kiss Antal az elmúlt évtizedekben a Kiskundorozsmai ESK-ért végzett lelkes, fáradhatatlan, áldozatos tevékenységét.

A kiállítás egészen július 28-áig látogatható a Szeged-Kiskundorozsma, Negyvennyolcas u. 12. szám alatt található fiókkönyvtárban.

no images were found

Előző sztori

Labdarúgás: aranycsapatát ünnepelte Mórahalom és Üllés + FOTÓK

Következő sztori

Fehér Éva átvette a Rotary Club Szeged – Tisza elnöki láncát