Közélet

IKSZ: a kormány hallgassa meg a fiatalokat Uber-ügyben!

IKSZ: a kormány hallgassa meg a fiatalokat Uber-ügyben!

2016. június 4., szombat
IKSZ: a kormány hallgassa meg a fiatalokat Uber-ügyben!

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke szerint a kormánynak meg kell hallgatnia a fiatalok véleményét Uber-ügyben és örömét fejezte ki, hogy megindult a párbeszéd a szolgáltató és a kormány között.

Nacsa Lőrinc

szombati sajtótájékoztatója után az MTI-nek azt mondta, Magyarország a kormánynak köszönhetően innovatív, a fiatalok számára rengeteg lehetőséget rejtő ország, és a vezetők hallgatnak a fiatalokra. Ezért azt kérte a kormánytól, adja meg a választás szabadságát azzal, hogy megmarad az Uber Magyarországon, a cégtől pedig azt kérte, tartsa be a szabályokat és adózzon. Elmondta azt is, szükség van a személyszállítási törvény módosítására, előnyben kell részesíteni a szabad versenyt és meg kell vitatni, hogy a hatósági árnak mennyire van létjogosultsága. Hozzátette: az IKSZ szerint az Uber és a taxis szolgáltatás megfér egymás mellett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.