Bulvár

Hestia: évek óta égnek a Sziget fesztiválon

Hestia: évek óta égnek a Sziget fesztiválon

2016. június 28., kedd
Hestia: évek óta égnek a Sziget fesztiválon
sziget 5

A Sziget fesztivál nemcsak Magyarország legnagyobb fesztiválja, hanem Európa egyik legjelentősebb eseménye. Ahhoz, hogy megmaradhasson ez a státusza a fesztiválnak, minden évben új programmal, szórakoztatási lehetőséggel kell szolgálnia látogatói számára. Egy szentesi tűztáncos csoport mégis évek óta töretlenül előadó tud maradni.

Már csak a megjelentek számát is elnézve, mely 400 ezer fő körül alakult az utóbbi években a Sziget fesztiválon. Ekkora létszámot összeszedni elég nehéz lenne változatos és sokat ígérő programok nélkül kicsiny hazánkban. A legnevesebb hazai fesztiválra évről évre próbálnak bejutni az előadó csoportok, hiszen hatalmas referencia számukra. Illetve egy teljesen más világban (általában meseország hangulatban) tölthetnek egy hetet a „munka mellett”.

A Hestia Tűztánc csoport immáron több mint 8 éve minden évben megújuló műsorral jelentkezik a Sziget Fesztiválról. A Cökxpoit Ambient sátor műsorkínálatát színesítik. Érdekességként megemlítésre kerülhet, hogy ez az egyetlen sátor a fesztiválon, mely napi 23 órában ad programot a szórakozni vágyóknak. Viszont nem árulnak alkoholt, annál inkább nyugtató perceket adnak a relaxáló tömegnek, akik cipő levétele mellett kapnak belépési engedélyt a babzsákos, színes világba. A Hestia nem csak látványos esti vagy éjszakai látványt nyújt a sátor vendégei számára, hanem délutáni programot és kis ügyesség fejlesztő programot is kínál számukra a zsonglőr oktatásán. Nem kell magyarázni, milyen hamar csoport alakul ki a gyakorló eszközök körül, és minden nemzetiség csatlakozik a játékhoz.

Az esti tűz showk mindig valamilyen nem mindennapi látványelemmel egészülnek ki. Vagy a ruházattal (illetve testfestéssel játszanak az előadók, vagy a helyszín (díszlet) teljesen elvarázsolt hangulatú. Kivétel nélkül mindig látványos diavetítés és projektor látványvilág veszi körül az előadókat. Amennyiben a Szigeten járna idén, látogassa meg ezt a nem mindennapi programot, a tűztáncosok általában minden nap 30-60 perces műsort adnak (a hivatalos programfüzetben is megtalálhatóak).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.