Sport

Hátország: remek közösségi szellem alakult ki a Szeged U17-nél Vágó Mihály szerint

Hátország: remek közösségi szellem alakult ki a Szeged U17-nél Vágó Mihály szerint

2016. június 21., kedd
Hátország: remek közösségi szellem alakult ki a Szeged U17-nél Vágó Mihály szerint
szeged2011_csaladi_nap04_gs

A szezon végeztével Vágó Mihállyal, a Szeged 2011 U17-es csapatának edzőjével készített interjút Vitos György szegedi futballkrónikás.

Hagyományainkhoz híven az immár negyedszer megtartott sziksósfürdői évadzárót követően a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vontak a bajnoki idény végén, legelőször a bronzérmet szerzett U14-esek vezetőedzője, Kiss Balázs, majd másodikként Laczkó János, az U15-ösök mestere, ezúttal pedig a fotónkon jobbról látható Vágó Mihály (U17) válaszolt kérdéseinkre… – írja

honlapján

Vitos György

.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

- Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy mivel 2016 januárjában vettem át az U-17-es korosztályt, így elsősorban az azóta eltelt időszakot szándékozom értékelni! A hivatalos átvételt követően legfőbb célként a csapat keretének minőségi és mennyiségi megerősítését, a kiváló közösségi szellem kialakítását, majd egy jó felkészülési program elvégzésével a tavaszi szezonban történő tisztes helytállást és egy jövőbeni minden tekintetben kiemelkedő csapat alapjainak lerakását jelöltük meg.

- Mik valósultak meg ezekből a célokból az idén tavasszal és mik voltak a legjobb eredmények?

- Jelentősen meg tudtuk erősíteni a keretünket a téli átigazolási szezonban! Hozzánk került

Kelemen Viktor

a Kistelekből,

Kiss Márkó

és

Réti Szabó Tamás

a SZEOL SC -ből,

Bíró Dani

Röszkéről,

Darlaczi Levente

Sándorfalváról és

Kondor Péter

a Grosics Akadémiáról ! Egy nagyon érzékeny veszteség is ért bennünket, hiszen őszi házi gólkirályunk,

Bitó Martin

eligazolt a Grosics Akadémiára! Az új játékosok jól integrálódtak a régebb óta itt lévő srácokkal, és remek közösségi szellem, sőt, igazi csapategység alakult ki ! A felkészülési időszakban elvégzett igen kemény munka is hozzájárult ahhoz , hogy a csapat tavasszal ( hacsak a tavaszi eredményeket vesszük alapul ) a 7. helyen végzett! Megemlítenék néhány mérkőzést , ahol kifejezetten jól játszott a csapatom. Ilyen volt a Békéscsaba ,,A'', a Gyulai Thermál , a DAFC, a Békéscsaba ,,B'' és az Orosháza csapatai elleni mérkőzések! Ezek közül is kiemelném az Orosházán lejátszott bajnoki találkozót , amit 4-0-ra tudtunk megnyerni látványos támadójátékkal!

- Kik nyújtották a legjobb produkciót a tavaszi szezonban?

- Végig egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújtott

Horváth Adrián

, de kifejezetten a jók közé tartoztak még: Kiss Márkó, Kelemen Viktor és

Szanka Ákos

is! A többieknél sajnos, elég hullámzó volt a teljesítmény... Az edzésre járás tekintetében ki szeretném emelni

Gégény Ádámot

, aki a legtöbbször látogatta az edzéseket , de

Bárkányi Ádám

, Kiss Márkó,

Bodonji Roland

, Szanka Ákos és Horváth Adrián is 80% -os edzéslátogatottságot teljesített !

- Milyen tényezők könnyítették illetve nehezítették a minőségi szakmai munkát?

- Talán a legkomolyabb nehézséget még mindig a több helyszínen történő edzések okozták... Tavasszal a sok esőzés miatt szinte végig Dorozsmán, a műfüvön tudtunk csak edzeni, mert a Hunyadi téri Dózsa-pálya gyepszőnyege használhatatlan volt! Ami szintén nehezítette a szakmai munkát, hogy egyidőben több csapat is ugyanazon a pályán edzett és így csak leszűkített területen lehetett dolgozni... De negatívumként említeném meg azt is , hogy a kibővített keretünkben 2-3 játékos nem jól értelmezte az új versenyhelyzettel járó megváltozott körülményeket ! Ezalatt azt értem, hogyha egyszer - egyszer nem kaptak játéklehetőséget , akkor könnyedén feladták és hosszabb időre eltűntek az edzésekről... Sokszor nehezítette a minőségi munkát az is , hogy a megyei U-19 -es bajnokságban is részt vettünk jó néhány játékos szerepeltetésével és a kettős terhelést már nem bírtuk el. Amikor arról beszélünk, hogy milyen tényezők segítették a szakmai munkát, feltétlenül ki kell emelnem a klub által biztosított orvosi hátteret dr.

Thurzó Balázs

és

Forrai Zoltán

személyében!

Ivány Tamás

gyors és hatékony szervező munkáját, valamint

Ioan Patrascu

kiemelkedő, nemzetközi szakmai tapasztalattal is rendelkező segítőkész munkáját ! Nem utolsó sorban köszönettel tartozunk a

Laczkó Jani

által vezetett U-15-ös korosztálynak is , akik számos mérkőzésen segítettek abban, hogy erős kerettel tudjunk kiállni!

- 2016 nyarán milyen erősítések, változások várhatók az U17-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

- Elöljáróban csak annyit szeretnék mondani, hogy felvettük a kapcsolatot számos 2000 -2001-ben született játékossal, olyanokkal, akik beleillenek a klub filozófiájába! Nemcsak Csongrád megyeiekkel, hanem Békés és Bács megyei srácokkal is tárgyalunk! Eredeti elképzelésünk szerint a tavasszal szerepelt játékosokra építenénk a jövő csapatát és ehhez igazolnánk 6 - 7 új játékost - zárta értékelőjét

Vágó Mihály

, az U17-esek idén kinevezett vezetőedzője.

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.