Hátország: remek közösségi szellem alakult ki a Szeged U17-nél Vágó Mihály szerint

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szeged2011_csaladi_nap04_gs

A szezon végeztével Vágó Mihállyal, a Szeged 2011 U17-es csapatának edzőjével készített interjút Vitos György szegedi futballkrónikás.

Hagyományainkhoz híven az immár negyedszer megtartott sziksósfürdői évadzárót követően a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vontak a bajnoki idény végén, legelőször a bronzérmet szerzett U14-esek vezetőedzője, Kiss Balázs, majd másodikként Laczkó János, az U15-ösök mestere, ezúttal pedig a fotónkon jobbról látható Vágó Mihály (U17) válaszolt kérdéseinkre… – írja honlapján Vitos György.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

– Mindenekelőtt szeretném megjegyezni, hogy mivel 2016 januárjában vettem át az U-17-es korosztályt, így elsősorban az azóta eltelt időszakot szándékozom értékelni!

A hivatalos átvételt követően legfőbb célként a csapat keretének minőségi és mennyiségi megerősítését, a kiváló közösségi szellem kialakítását, majd egy jó felkészülési program elvégzésével a tavaszi szezonban történő tisztes helytállást és egy jövőbeni minden tekintetben kiemelkedő csapat alapjainak lerakását jelöltük meg.

– Mik valósultak meg ezekből a célokból az idén tavasszal és mik voltak a legjobb eredmények?

– Jelentősen meg tudtuk erősíteni a keretünket a téli átigazolási szezonban! Hozzánk került Kelemen Viktor a Kistelekből, Kiss Márkó és Réti Szabó Tamás a SZEOL SC -ből, Bíró Dani Röszkéről, Darlaczi Levente Sándorfalváról és Kondor Péter a Grosics Akadémiáról ! Egy nagyon érzékeny veszteség is ért bennünket, hiszen őszi házi gólkirályunk, Bitó Martin eligazolt a Grosics Akadémiára! Az új játékosok jól integrálódtak a régebb óta itt lévő srácokkal, és remek közösségi szellem, sőt, igazi csapategység alakult ki ! A felkészülési időszakban elvégzett igen kemény munka is hozzájárult ahhoz , hogy a csapat tavasszal ( hacsak a tavaszi eredményeket vesszük alapul ) a 7. helyen végzett! Megemlítenék néhány mérkőzést , ahol kifejezetten jól játszott a csapatom. Ilyen volt a Békéscsaba ,,A”, a Gyulai Thermál , a DAFC, a Békéscsaba ,,B” és az Orosháza csapatai elleni mérkőzések! Ezek közül is kiemelném az Orosházán lejátszott bajnoki találkozót , amit 4-0-ra tudtunk megnyerni látványos támadójátékkal!

– Kik nyújtották a legjobb produkciót a tavaszi szezonban?

– Végig egyenletesen kiemelkedő teljesítményt nyújtott Horváth Adrián, de kifejezetten a jók közé tartoztak még: Kiss Márkó, Kelemen Viktor és Szanka Ákos is! A többieknél sajnos, elég hullámzó volt a teljesítmény… Az edzésre járás tekintetében ki szeretném emelni Gégény Ádámot, aki a legtöbbször látogatta az edzéseket , de Bárkányi Ádám, Kiss Márkó, Bodonji Roland, Szanka Ákos és Horváth Adrián is 80% -os edzéslátogatottságot teljesített !

– Milyen tényezők könnyítették illetve nehezítették a minőségi szakmai munkát?

– Talán a legkomolyabb nehézséget még mindig a több helyszínen történő edzések okozták… Tavasszal a sok esőzés miatt szinte végig Dorozsmán, a műfüvön tudtunk csak edzeni, mert a Hunyadi téri Dózsa-pálya gyepszőnyege használhatatlan volt! Ami szintén nehezítette a szakmai munkát, hogy egyidőben több csapat is ugyanazon a pályán edzett és így csak leszűkített területen lehetett dolgozni… De negatívumként említeném meg azt is , hogy a kibővített keretünkben 2-3 játékos nem jól értelmezte az új versenyhelyzettel járó megváltozott körülményeket ! Ezalatt azt értem, hogyha egyszer – egyszer nem kaptak játéklehetőséget , akkor könnyedén feladták és hosszabb időre eltűntek az edzésekről… Sokszor nehezítette a minőségi munkát az is , hogy a megyei U-19 -es bajnokságban is részt vettünk jó néhány játékos szerepeltetésével és a kettős terhelést már nem bírtuk el.

Amikor arról beszélünk, hogy milyen tényezők segítették a szakmai munkát, feltétlenül ki kell emelnem a klub által biztosított orvosi hátteret dr. Thurzó Balázs és Forrai Zoltán személyében! Ivány Tamás gyors és hatékony szervező munkáját, valamint Ioan Patrascu kiemelkedő, nemzetközi szakmai tapasztalattal is rendelkező segítőkész munkáját ! Nem utolsó sorban köszönettel tartozunk a Laczkó Jani által vezetett U-15-ös korosztálynak is , akik számos mérkőzésen segítettek abban, hogy erős kerettel tudjunk kiállni!

– 2016 nyarán milyen erősítések, változások várhatók az U17-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

– Elöljáróban csak annyit szeretnék mondani, hogy felvettük a kapcsolatot számos 2000 -2001-ben született játékossal, olyanokkal, akik beleillenek a klub filozófiájába! Nemcsak Csongrád megyeiekkel, hanem Békés és Bács megyei srácokkal is tárgyalunk! Eredeti elképzelésünk szerint a tavasszal szerepelt játékosokra építenénk a jövő csapatát és ehhez igazolnánk 6 – 7 új játékost – zárta értékelőjét Vágó Mihály, az U17-esek idén kinevezett vezetőedzője.

Vitos György

Előző sztori

Gyermekek kedvencét vizsgálta a Nébih

Következő sztori

Idén csaknem félezer önkéntes tűzoltó egyesületet támogat a katasztrófavédelem