Sport

Hátország - Paksi Péter: rengeteg munka áll a SZEAC U14 feljutása mögött

Hátország - Paksi Péter: rengeteg munka áll a SZEAC U14 feljutása mögött

2016. június 26., vasárnap
Hátország - Paksi Péter: rengeteg munka áll a SZEAC U14 feljutása mögött
szeac_szolnok90_gs

Kivételes szezonon van túl a SZEAC Labdarúgó Akadémia U14-es csapata, amely parádés meneteléssel jutott fel a korosztályos élvonalba.

Az együttes 20 győzelem és 3 döntetlen mellett mindössze egyetlen vereséget szenvedett az U14-es másodosztály Dél-Kelet csoportjában, miközben rendre szerepeltetett 2003-ban született játékosokat a 2002-es generáció számára kiírt sorozatban. A SZEAC végül öt pontot vert a végelszámolásnál a második Hódmezővásárhelyre és nyolcat a bronzérmes Grosics Akadémiára. Az osztályozós sorozat közben három oda-visszavágós párharcot kellett megnyernie a gárdának az NB I-be kerüléshez, de sem a

Debrecen

, sem az

Eger

, sem utoljára a

Szolnok

nem tudott még egy döntetlent sem elérni

Paksi Péter

- immár főleg a 2002-es korosztályára építő - legénysége ellen. "Ezek a gyerekek az elmúlt két évben másfél évvel idősebbek ellen játszottak. Ez persze fizikálisan és mentálisan is nagyon sokat kivett belőlük. Az viszont, hogy mindezek után is lejátszottak úgy hat ki-ki mérkőzést, hogy kivétel nélkül mindet megnyerték, páratlan teljesítmény. Merem állítani, hogy ilyen teljesítményre még egy felnőtt csapat sem lett volna képes. Ami az okokat illeti, az egyik legfontosabb tényező az volt, hogy nem hátráltatta különösebben sok sérülés a csapatot. Természetesen ebben az is közrejátszott, hogy ezek a gyerekek kivételes állóképességgel rendelkeznek. Egyszer sem láttam rajtuk azt, hogy totálisan kifacsart állapotban lennének, sem fizikai tekintetben, sem idegi állapot tekintetében. Mindez annak köszönhető, hogy ezek a gyerekek nyolcéves koruk óta rendszeresen szerepeltek nemzetközi szinten. Olyan mennyiségű nemzetközi torna és mérkőzés van már most a lábukban, amennyi a többi klub esetében megközelítőleg sincs. Egyáltalán nem volt tehát véletlen ez a mostani siker, rengeteg munka van mögötte. A játékosokat évek óta erre készítettük fel, illetve ők maguknak is ez volt a céljuk. Tudatosan alakították úgy a mindennapjaikat, hogy elérjék az elit kategóriát" - fogalmazott portálunknak a siker hátteréről

Paksi Péter

szakmai igazgató, a 2002-es csapat mestere. Az U14-es együttes feljutása egyben az U15-ösök osztályváltását is jelenti, így a SZEAC-nak jövőre mindkét évfolyamban a legjobbak között kell megállnia a helyét. A bennmaradásról a két csapat együttes teljesítménye dönt majd, az NB I mezőnyéből két induló fog búcsúzni a 2016/2017-es szezon végén. Paksi Péter elmondta, a 2003-as születésű

Török Kevin

minden bizonnyal az egy évvel idősebbek között kaphat szerepet a jövő idényben, illetve a nyár folyamán két-három megfelelő képességű fiatallal szeretnék megerősíteni a keretet. Az U14-es együttesnél úgyszintén várhatók érkezők, de szeretnének a 2004-es játékosoknak is lehetőséget adni a bizonyításra. Természetesen a szegedi klub deklarált célja az élvonalbeli tagság megőrzése.

Az L-IT SZEAC rájátszásban szerepelt U14-es csapata - a játékosok teljesítményét Paksi Péter értékelte:

Kapusok:

Horváth Kevin:

Egerben 0-1-nél, döntő szituációban tizenegyest védett. Remek képességű, szorgalmas játékos.

Zékány Botond:

Egy év van nálunk, ez idő alatt pedig igazolta, hogy idetartozik ebbe a csapatba. A Debrecen elleni idegenbeli meccsen több bravúrt is bemutatott az első tíz percben. Rendkívül jó versenyző típus ő is, ahogy Horváth Kevin is.

Mezőnyjátékosok:

Mészáros Gergő:

A régiós válogatott tagja. Egész szezonban kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a Szolnok ellen a legveszélyesebb játékost lazán kikapcsolta. Belső védőt is magas szinten tud játszani, emellett pedig nagyon szorgalmas, és hatalmas szíve van.

Ottlik Máté:

Nyolc éve ő a csapatkapitány. A játéka alapvetően nem látványos, ezért még nem is fedezték fel, ugyanakkor ő is a megyei válogatott tagja. Rendkívül jó az ütemérzéke, miközben a párharcokat is magas százalékban ő nyeri.

Nagypál Máté:

Idén érte utol a többieket, óriási fejlődésen ment át. Az összes osztályozós mérkőzésen hiba nélkül futballozott. Nagyon nagy stabilitást adott a védelemnek a produkciója.

Kovács Viktor (2003):

Középpályás az eredeti posztja, ennek ellenére az osztályozós meccseken jobbhátvédet kellett játszania. Valójában azonban szinte bármilyen poszton képes kiemlkedő teljesítményre.

Veszelka Milán:

Szintén régiós válogatott. Óriási munkabírás, rendkívül nagy futómennyiség és megalkuvás nélküli játék jellemezte végig. Nagyon nagy reménységünk.

Török Kevin (2003):

A 2003-as csapat csékája. Végig éretten futballozott, védekezésben és a támadások szervezésében is kiemelkedő játékot produkált. A Debrecen elleni hazai mérkőzésen az utolsó percben lőtt tizenegyesével bizonyította, hogy igazi profi mentalitás rejlik benne.

Csányi Ádám:

Régiós válogatott. Kilencévesen az UTE-kupán rúgott egy hatalmas szabadrúgásgólt, azóta ő az egyik legjobb pontrúgónk. Több poszton bevethető, gólérzékeny játékos, nagyon nagy reménységünk.

Fazekas Richárd:

Az egész szezont végigrobotolta a középpályán. Az osztályozókon már sérüléssel bajlódva lépett pályára, de nagyon jó teljesítményt nyújtott. A támadók között még jobban érzi magát.

Holcsik Bálint:

Az elmúlt években a legtöbbet ő fejlődött. Egészen kivételes tehetség, nagyon gólérzékeny. Kihagyhatatlan a csapatból. Debrecenben hatalmas gólt rúgott egy szöglet után.

Vincze Zsombor:

Szintén helye lett volna a régiós válogatottban, még ha nem is választották be. A mutatói egészen félelmetesek, a hat osztályozós mérkőzésen hét gólt lőtt, ami önmagáért beszél.

Molnár Bálint (2003):

Egy éve csatlakozott a csapathoz, rendkívül jó fizikai adottságokkal, valamint nagyon jó mentális képességekkel rendelkezik. Komoly lehetőséget látok benne. Amikor pályára lépett, rendre jól játszott.

Barna István:

Az osztályozós párharcokban kevesebbet játszott, viszont az egész bajnokságban remekül állta a sarat, és nem egy mérkőzést döntött el a góljaival.

Ábrahám Balázs (2003):

Debrecenben remekül szűrt a középpályán. A 2003-as csapatunk stabil tagja, nagyon jó mentalitású játékos.

Gera Zalán (2003):

Jól szállt be a mérkőzésekbe. Szinte lehetetlen elvenni tőle a labdát, remek egyéni képességekkel rendelkezik.

Lóki Roland:

Senki sem gondolta volna, hogy a súlyos felkartörése után tavasszal még látni fogjuk a pályán. Elképesztő küzdeni tudásával a semmiből lépett elő, amire nagy szüksége is volt a csapatnak. Az Eger és a Szolnok ellen is má bevethető volt, ráadásul három góllal és rendkívül jó játékkal tért vissza.

Kalmár Patrik:

Az osztályozó mérkőzéseken végig sérüléssel bajlódott, de szép gólt lőtt az Egernek, és kiemelkedően futballozott, amikor beállt. Hatalmas szíve van, nagy lehetőségek rejlenek benne.

***

A SZEAC Labdarúgó Akadémia szezonbeli szereplését támogatták:

Torma-AGRO kft., HÉB KFT., SÁGI TRANSZ, DEVIL TRANSZ, MOL-TECH, Dr.WEISS Patikák.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.