Írjon nekünk

Sport

Hátország: Kiss Balázs jövőre az első hatba várja csapatát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

szeged2011_csaladi_nap05_gs

A szezon végeztével Kiss Balázzsal, a Szeged 2011 U14-es csapatának edzőjével készített interjút Vitos György szegedi futballkrónikás.

Hagyományainkhoz híven az immár negyedszer megtartott sziksósfürdői évadzárót követően a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vontak a bajnoki idény végén, legelőször a bronzérmet is szerzett U14-esek vezetőedzője, Kiss Balázs(fotónkon a szerző mellett jobbról) válaszolt kérdéseinkre… – írja honlapján Vitos György.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

– 2015 szeptemberének közepén kerültem az Egyesülethez. Az utolsó előtti helyen vettem át a színújoncnak számító U14-es csapatot, a tisztes helytállás volt a cél életük legelső NBII-es bajnokságában, mert eleinte még nagyon kevesen voltunk… Így természetesen a másik cél a csapat megerősítése volt. Sikeres toborzó után csatlakozott hozzánk Börcsök Balló, Tajthy Lénárd, Kopasz Balázs, Rácz Gellért és Simon Attila.

– Mik valósultak meg ezekből a célokból idén tavasszal és mik voltak a legjobb eredmények?

– Kettős terhelés alatt játszottunk hétvégenként. A megyei bajnokságban minden jól alakult, talán az ezüstérem is meg lehetett volna, pici szerencsével. Az NB II már egy nehezebb műfaj, mert a péntek délutáni megyei meccsek után a szombat reggeli 10 órás meccsekre fáradtan jöttek a gyerekek és az ellenfeleink egytől egyig 2002-es játékosokkal álltak ki ellenünk rendre… A tavalyi szezonban az évek óta kiváló utánpótlással rendelkező Hódmezővásárhely, a Szeac, a Szeol A, az Orosháza és testvérklubunk, a Grosics Akadémia végig 8-10 gólokat rúgtak mindenkinek, de a rengeteg munka, gyakorlás, meghozta az eredményt és a tavalyi 10-0 után 4-2-re vertük az Orosházi Akadémistákat! Ez volt edzői pályafutásom eddigi csúcspontja, a játék minden elemében felülmúltuk sokkal tapasztaltabb ellenfelünket.

– Milyen tényezők könnyítették illetve nehezítették a minőségi szakmai munkát?

– Dorozsmán remek körülmények közt készülhettünk Pikó László kollégámmal és szeretném megköszönni neki valamint az ottani pályagondnok Zoli bá’ állandó segítségét! Ami viszont roppant megnehezítette a munkánkat, hogy még mindig kevesen voltunk a két bajnokságra és a péntek megyei meccsek utáni szombati NB II-őt, majd még a vasárnapi Interligát, Bozsik-programot… nos, ezt így már nem bírták a srácok szuflával… De így is rengeteget fejlődtek és a – 2002-esek mellett – négy-öt 2003-as, 2004-es Csongrád megyei válogatottunk is van! Ami nagy elismerés a Szeged 2011-ben 2012 nyara óta folyó utánpótlás-nevelő munkának! Börcsök Balló, Csúri Martin, Horváth Laci, Tajthy Lénárd és Gulyás Bence rendszeresen várhatja már a meghívóját, nekik külön is gratulálok! Egyébként Horváth Laci lett a Szeged 2011 abszolút házi gólkirálya valamennyi korosztály góljait tekintve! Laci az NB II-ben 6-szor, míg a bronzérmet hozó megyei pontvadászaton 20-szor, azaz összesen 26-szor volt eredményes.

– 2016 nyarán milyen erősítések, változások várhatók az U14-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

– Lesznek sajnos, akiktől elköszönünk, de vannak kiszemelt játékosok is, remélem, hogy sikerül átigazolni őket. Nagy változást nem szeretnék, de már az első hatba várom a csapatomat jövőre az NB II-ben. A megyeiben, ha indulunk, most is az első három hely valamelyike a cél. Végezetül el kell mondanom, hogy van egy különleges meghívásunk június 20-án a Suncity-strandfocira, utána pedig jön egy fantasztikus spanyol út, Bellpuigba, ahová egy 3 napos nemzetközi tornára utazunk 3 csapattal, Camp Nou látogatással egybekötve, ill. levezetésként olasz és francia Riviérán való fürdőzés következik! – sorolta lelkesen Kiss Balázs, az U14-esek “örökvidám” mestere.

Vitos György

Hírzóna

Otthoni tornával bővült az M5 csatorna oktatási sávja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Mozgásra buzdítják a kicsiket és nagyokat.

Tovább olvasom

Sport

Még nincs megegyezés a MOL-Pick Szegednél a bércsökkentésről

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Több empátiát vár a játékosoktól a klubvezetés.

Tovább olvasom

Sport

Sostaric hosszabbított a MOL-Pick Szegeddel

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Az együttes 2023-ig meghosszabbította szerződését szlovén jobbszélsőjével.

Tovább olvasom

Aktuál