Sport

Hátország: Kiss Balázs jövőre az első hatba várja csapatát

Hátország: Kiss Balázs jövőre az első hatba várja csapatát

2016. június 18., szombat
Hátország: Kiss Balázs jövőre az első hatba várja csapatát
szeged2011_csaladi_nap05_gs

A szezon végeztével Kiss Balázzsal, a Szeged 2011 U14-es csapatának edzőjével készített interjút Vitos György szegedi futballkrónikás.

Hagyományainkhoz híven az immár negyedszer megtartott sziksósfürdői évadzárót követően a Szeged 2011 négy kiemelt utánpótlás korosztályának edzői is mérleget vontak a bajnoki idény végén, legelőször a bronzérmet is szerzett U14-esek vezetőedzője, Kiss Balázs(fotónkon a szerző mellett jobbról) válaszolt kérdéseinkre… -

írja honlapján

Vitos György

.

– Mik voltak az idei bajnokság legfőbb célkitűzései a csapatnál?

- 2015 szeptemberének közepén kerültem az Egyesülethez. Az utolsó előtti helyen vettem át a színújoncnak számító U14-es csapatot, a tisztes helytállás volt a cél életük legelső NBII-es bajnokságában, mert eleinte még nagyon kevesen voltunk... Így természetesen a másik cél a csapat megerősítése volt. Sikeres toborzó után csatlakozott hozzánk

Börcsök Balló, Tajthy Lénárd, Kopasz Balázs, Rácz Gellért

és

Simon Attila

.

- Mik valósultak meg ezekből a célokból idén tavasszal és mik voltak a legjobb eredmények?

- Kettős terhelés alatt játszottunk hétvégenként. A megyei bajnokságban minden jól alakult, talán az ezüstérem is meg lehetett volna, pici szerencsével. Az NB II már egy nehezebb műfaj, mert a péntek délutáni megyei meccsek után a szombat reggeli 10 órás meccsekre fáradtan jöttek a gyerekek és az ellenfeleink egytől egyig 2002-es játékosokkal álltak ki ellenünk rendre... A tavalyi szezonban az évek óta kiváló utánpótlással rendelkező Hódmezővásárhely, a Szeac, a Szeol A, az Orosháza és testvérklubunk, a Grosics Akadémia végig 8-10 gólokat rúgtak mindenkinek, de a rengeteg munka, gyakorlás, meghozta az eredményt és a tavalyi 10-0 után 4-2-re vertük az Orosházi Akadémistákat! Ez volt edzői pályafutásom eddigi csúcspontja, a játék minden elemében felülmúltuk sokkal tapasztaltabb ellenfelünket.

- Milyen tényezők könnyítették illetve nehezítették a minőségi szakmai munkát?

- Dorozsmán remek körülmények közt készülhettünk Pikó László kollégámmal és szeretném megköszönni neki valamint az ottani pályagondnok Zoli bá' állandó segítségét! Ami viszont roppant megnehezítette a munkánkat, hogy még mindig kevesen voltunk a két bajnokságra és a péntek megyei meccsek utáni szombati NB II-őt, majd még a vasárnapi Interligát, Bozsik-programot... nos, ezt így már nem bírták a srácok szuflával... De így is rengeteget fejlődtek és a - 2002-esek mellett - négy-öt 2003-as, 2004-es Csongrád megyei válogatottunk is van! Ami nagy elismerés a Szeged 2011-ben 2012 nyara óta folyó utánpótlás-nevelő munkának! Börcsök Balló,

Csúri Martin

,

Horváth Laci

,

Tajthy Lénárd

és

Gulyás Bence

rendszeresen várhatja már a meghívóját, nekik külön is gratulálok! Egyébként Horváth Laci lett a Szeged 2011 abszolút házi gólkirálya valamennyi korosztály góljait tekintve! Laci az NB II-ben 6-szor, míg a bronzérmet hozó megyei pontvadászaton 20-szor, azaz összesen 26-szor volt eredményes.

- 2016 nyarán milyen erősítések, változások várhatók az U14-es korosztálynál, s ezek függvényében kell-e módosítani az eredeti elképzeléseket?

- Lesznek sajnos, akiktől elköszönünk, de vannak kiszemelt játékosok is, remélem, hogy sikerül átigazolni őket. Nagy változást nem szeretnék, de már az első hatba várom a csapatomat jövőre az NB II-ben. A megyeiben, ha indulunk, most is az első három hely valamelyike a cél. Végezetül el kell mondanom, hogy van egy különleges meghívásunk június 20-án a Suncity-strandfocira, utána pedig jön egy fantasztikus spanyol út, Bellpuigba, ahová egy 3 napos nemzetközi tornára utazunk 3 csapattal, Camp Nou látogatással egybekötve, ill. levezetésként olasz és francia Riviérán való fürdőzés következik! - sorolta lelkesen Kiss Balázs, az U14-esek "örökvidám" mestere.

Vitos György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.