Hátország: algyői aranyérmeket hozott a Megyei Liga

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

megyei_liga_002

Véget ért az Algyő SK, a Bordány SK, a Móravárosi Kinizsi, a Rendőr TE, a Sándorfalvi UKSE és a Szeged 2011 együttesei által létrehozott Megyei Liga tavaszi sorozata.

A felsorolt csapatok minden résztvevő rendezése mellett játszottak egymás ellen egy-egy kört, így összesen 25 mérkőzés után alakult ki a korcsoportonkénti végeredmény.

Az ősszel a Rendőr TE által megrendezett, valamint az algyői forduló után, április 20-án Sándorfalva, május elején Bordány, míg a hónap utolsó péntekjén Móraváros látta vendégül a csapatokat.

A sorozatot a 2004/2005-ben született, valamint a 2008-ban született gyermekeknek hozták létre a korosztályos edzők, akik az összes fordulóban játékvezető nélkül, a Bozsik-szabályokat betartva irányították gyermekeiket.

A 2004/2005-ös korosztályban a Simon Róbert, Siket Lajos edzőpáros által irányított Rendőr TE kék együttese a 6., míg a piros jelű együttes az ötödik helyet szerezte meg. A 4. helyen a Retek Flórián edzette bordányi csapat végzett, míg a dobogó alsó fokára a Tóth Sándor által vezényelt sándorfalvi fiúk értek oda. Az utolsó játéknap előtt még Krébesz Attila móravárosi tanítványai álltak az első helyen, de a hazai környezetben megrendezett fordulóban a szerencse is elpártolt tőlük, így második helyen végeztek. A sajtot végül Makra Zsolt algyői tanítványai énekelték ki a móravárosiak szájából, az utolsó forduló hibátlan mérlegének köszönhetően lettek a megyei liga 2004/2005-ös korosztályának bajnokai.

A 2008-as korosztály küzdelmeiben Pénzváltó Bence Algyő piros jelű együttese végzett a hatodik helyen. Az ötödik helyen a Retek Flórián bordányi gyermekei, míg az 4. helyen Dékány Dóra móravárosi fiai végeztek, viszont helyezéstől függetlenül óriási fejlődés jelei mutatkoztak a gyerekeken, mind egyénileg, mind csapatszinten. A dobogóra ért a küzdelemsorozat végén a Busáné Balázs Rita irányította Szeged 2011 együttese, akik az utolsó fordulóban mutatták meg igazán, hogy akár előrébb is végezhettek volna, ugyanis hibátlan mérleggel zárták az ötödik játéknapot. A második helyen a Rendőr TE végzett, Horváth Zoltán tanítványainak a végén volt esélyük előzni is, de végül nem jártak sikerrel. Az aranyérem jogos birtokosa a nagyokhoz hasonlóan a Makra Zsolt edzette Algyő SK csapata lett, akik a sorozatban végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak, így elsőségük teljesen megérdemelt.

A 2004-2005-ös korosztály eredményei:

megyei_liga_2004_2005

Végeredmény:

1. Algyő SK 58 pont ( 46-13)
2. Móravárosi Kinizsi 57 pont (44-15)
3. Sándorfalva UKSE 41 pont (36-25)
4. Bordány SK 31 pont (33-23)
5. Rendőr TE piros 28 pont (19-42)
6. Rendőr TE kék 1 pont (4-65)

Különdíjasok:

Móravárosi Kinizsi: Bárdos-Dánszki Gergő és Kiss Máté, továbbá Rácz Ádám
Algyő SK: Ormándi Martin és Molnár Márk, továbbá Forgó Dániel
Sándorfalva UKSE: Bihari Edvin és Csányi Amanda, továbbá Kovács Lóránt
Bordány SK: Zámbó Marcell és Czékus Péter, továbbá Martonosi Kristóf
Rendőr TE kék: Fekete Frigyes és Muhi Dániel, továbbá Szirmai Zalán
Rendőr TE piros: Pandek Ákos és Riczó Dávid, továbbá Loth Márk

A 2008-as korosztály eredményei:

megyei_liga_2008

Végeredmény:

1. Algyő zöld 58 pont (56-21)
2. Rendőr TE 51 pont (68-21)
3. Szeged 2011 47 pont (44-31)
4. Móravárosi Kinizsi 23 pont (37-45)
5. Bordány SK 16 pont (25-52)
6. Algyő piros 4 pont (5-68)

Különdíjasok:

Móravárosi Kinizsi: Kovács Dávid és Radoi Hunor, továbbá Pusztaszeri Áron
Algyő zöld: Daróczi Gergő és Czentye Botond, továbbá Bozóki Joel
Algyő piros: Dorka Zénó és Kosztopulosz Leonidasz, továbbá Rácz Balázs
Bordány SK: Tari András és Gábor Zsombor, továbbá Makra Attila
Szeged 2011: Gégény Petra és Denucz Dániel, továbbá Ferenczi Zsombor
Rendőr TE: Csuri Benedek és Gyárfás Sándor, továbbá Terhes Marcell

Az egyesületeknek, a Latin Negyed Kft.-nek és egy névtelenséget kérő szponzornak köszönhetően minden csapat kupát kapott, valamint minden játékosnak jutott érem, továbbá a sorozatban mutatott egyéni teljesítmény alapján minden csapatból 2-2 játékost díjaztak különdíjjal a szervezők.

A Czero Fishing Team vezetője, Czeroczky Zoltán minden csapatból egy játékosnak felajánlott egy horgászbotot is, melynek meglepetésre néha jobban örült a díjazott, mint magának az éremnek.

Edzői vélemények alapján a sorozat elérte célját. Sok gyermeknek tudtak a trénerek játéklehetőséget adni, néhány kivételtől eltekintve szoros, harcos mérkőzéseken alakult ki a végeredmény, továbbá bírók nélkül zajlott le 145 mérkőzés, de sosem volt gond a Fair play betartásával. Külön említést érdemel, ha már gyermekfutballról beszélünk, hogy a szülők kivételes magatartási szabályok szerint szurkolták végig a mérkőzéseket, betartva és tisztelve az edzőket, ellenfelet, azok szurkolóit.

no images were found

Előző sztori

Hamarosan kezdődik az ünnepi könyvhét Szegeden

Következő sztori

Szegedi Jobbik: Valljon színt a városháza a VIP-parkolóbotrány kapcsán! (FRISSÍTVE)