Három hónapig “megváltható a boldogság”

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

boldogsagtamogato_sajttaj001kfTe mitől vagy boldog? – teszi fel a kérdést egy szerb étterem legújabb kampányában, mellyel hat szegedi civil szervezet törekvését támogathatják a helyiek. Az úgynevezett boldogságjegyekkel többek között a szegedi újszülöttmentőknek, a vadasparknak és a GEMMA-nak is segíthetnek.

Az ezer forint értékű jegyekkel gyakorlatilag a boldogságot lehet megváltani. Legalábbis a Classic Café kampányában, melyen keresztül szegedi civil szervezetek értékteremtő munkáját támogathatják a betérő vendégek. A kampány célja, hogy a vállalkozói és civil szféra együttműködéséből a lehető legjobb helyre kerüljenek a felajánlások, a támogatandókról a vendégek dönthetnek.

Pintér Sándor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kurátora elmondta, jelenleg egy hárommillió forintos savbázis-meghatározó készülék beszerzésére gyűjtenek, amivel a Dél-Alföld-szerte mentett apró súlyú gyerekek kezelésének helyességét ellenőrizhetik, mindössze egy csepp vérből. Péntek Imréné, a szegedi GEMMA Intézmény vezetője egy 8 éve üresen álló épület felújítására szeretné fordítani a felajánlott összeget, ahol a fogyatékkal élő gyerekek készségfejlesztését, gyógypedagógiai fejlesztését láthatnák el, egyedülálló központosított formában.

boldogsagtamogato_sajttaj004kf

A nehezített, például katasztrófakörülményeket rekonstruáló elsősegély tanfolyamhoz szükséges eszközök beszerzésére gyűjt a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete – tudtuk meg Sasvári Krisztina igazgatótól. Elsősorban defibrillátorra és egy, az égési sérülések kezeléséhez szükséges speciális táskára szeretnék fordítani a javukra felajánlott összeget. Endrédi Lajos gyűjteményi részleg vezető, a Szegedi Vadasparkért Alapítvány képviselőjeként úgy fogalmazott, missziójukkal kicsit kilógnak ugyan a támogathatók listájáról, azonban a természetvédelem az ember fennmaradásának záloga is. Alapítványuk az oktató-nevelő munka mellett kiemelt figyelmet szentel a sérült és elárvult, valamint a csempészett állatok mentésére, gondozására. Elmondta, a hármashatár közelsége miatt évente közel 1000 állat kerül a mentőközpontjukba, 50 százalékukat vissza is tudják engedni természetes élőhelyükre.

boldogsagtamogato_sajttaj007kf

Garzó Erika, a Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesület elnöke hozzátette, ők az óvodás koruktól végigkísért korcsolyázók tehetséggondozására fordítanák az összeget, hogy minél több fiatal juthasson ki a nemzetközi versenyekre, képviseltetve ezzel városunkat a megmérettetéseken. A Bánát Szerb Kulturális Egyesület is szívesen fogadja a felajánlásokat, Brczán Krisztifor elmondta, a 70 éves egyesület az utánpótlás-nevelés támogatását tűzte ki célul a kampányban.

A Te mitől vagy boldog? címet viselő kampány életre hívói a szegedi szerb étterem tulajdonosai, Kopilovic Dezider és felesége, Kopilovic Erzsébet. Ők sajtótájékoztatón elmondták, a kampány üzenete, hogy apró, hétköznapinak tűnő örömök mentén hozzák el a boldogságot azoknak a civileknek, akiknek felkaroltjaik miatt szükségük van a láthatóságra. A boldogságjegyeket három hónapon át gyűjtik, a felajánlók között pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki.

no images were found

Előző sztori

Egyedi performansz nyitja meg a bácsalmási Rakéta-telep kiállítását Szegeden

Következő sztori

Öt iraki bevándorlót mentettek ki a Holt-Tiszából a rendőrök + VIDEÓ

Legutóbbi hasonló cikkek