Bulvár

Három hónapig "megváltható a boldogság"

Három hónapig "megváltható a boldogság"

2016. június 1., szerda
Három hónapig "megváltható a boldogság"
boldogsagtamogato_sajttaj001kf

Te mitől vagy boldog? - teszi fel a kérdést egy szerb étterem legújabb kampányában, mellyel hat szegedi civil szervezet törekvését támogathatják a helyiek. Az úgynevezett boldogságjegyekkel többek között a szegedi újszülöttmentőknek, a vadasparknak és a GEMMA-nak is segíthetnek.

Az ezer forint értékű jegyekkel gyakorlatilag a boldogságot lehet megváltani. Legalábbis a Classic Café kampányában, melyen keresztül szegedi civil szervezetek értékteremtő munkáját támogathatják a betérő vendégek. A kampány célja, hogy a vállalkozói és civil szféra együttműködéséből a lehető legjobb helyre kerüljenek a felajánlások, a támogatandókról a vendégek dönthetnek.

Pintér Sándor

, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kurátora elmondta, jelenleg egy hárommillió forintos savbázis-meghatározó készülék beszerzésére gyűjtenek, amivel a Dél-Alföld-szerte mentett apró súlyú gyerekek kezelésének helyességét ellenőrizhetik, mindössze egy csepp vérből.

Péntek Imréné

, a szegedi GEMMA Intézmény vezetője egy 8 éve üresen álló épület felújítására szeretné fordítani a felajánlott összeget, ahol a fogyatékkal élő gyerekek készségfejlesztését, gyógypedagógiai fejlesztését láthatnák el, egyedülálló központosított formában.

boldogsagtamogato_sajttaj004kf

A nehezített, például katasztrófakörülményeket rekonstruáló elsősegély tanfolyamhoz szükséges eszközök beszerzésére gyűjt a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezete - tudtuk meg

Sasvári Krisztina

igazgatótól. Elsősorban defibrillátorra és egy, az égési sérülések kezeléséhez szükséges speciális táskára szeretnék fordítani a javukra felajánlott összeget.

Endrédi Lajos

gyűjteményi részleg vezető, a Szegedi Vadasparkért Alapítvány képviselőjeként úgy fogalmazott, missziójukkal kicsit kilógnak ugyan a támogathatók listájáról, azonban a természetvédelem az ember fennmaradásának záloga is. Alapítványuk az oktató-nevelő munka mellett kiemelt figyelmet szentel a sérült és elárvult, valamint a csempészett állatok mentésére, gondozására. Elmondta, a hármashatár közelsége miatt évente közel 1000 állat kerül a mentőközpontjukba, 50 százalékukat vissza is tudják engedni természetes élőhelyükre.

boldogsagtamogato_sajttaj007kf

Garzó Erika

, a Tornádó Team Korcsolyázó Sportegyesület elnöke hozzátette, ők az óvodás koruktól végigkísért korcsolyázók tehetséggondozására fordítanák az összeget, hogy minél több fiatal juthasson ki a nemzetközi versenyekre, képviseltetve ezzel városunkat a megmérettetéseken. A Bánát Szerb Kulturális Egyesület is szívesen fogadja a felajánlásokat,

Brczán Krisztifor

elmondta, a 70 éves egyesület az utánpótlás-nevelés támogatását tűzte ki célul a kampányban. A Te mitől vagy boldog? címet viselő kampány életre hívói a szegedi szerb étterem tulajdonosai,

Kopilovic Dezider

és felesége,

Kopilovic Erzsébet

. Ők sajtótájékoztatón elmondták, a kampány üzenete, hogy apró, hétköznapinak tűnő örömök mentén hozzák el a boldogságot azoknak a civileknek, akiknek felkaroltjaik miatt szükségük van a láthatóságra. A boldogságjegyeket három hónapon át gyűjtik, a felajánlók között pedig értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.