Gyurcsány Szegeden: 2019-ben biztosan nem állítunk jelöltet Botka ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

gyurcsany_szegeden01_gs

A DK főbb programpontjai mellett a politikus szót ejtett arról, hogy össze kell fognia a baloldalnak, ezzel kapcsolatban a dunaújvárosi választási eredményt üzenetértékűnek tartja. Kritizálta a kormányt és a kormány tagjait. Habár tud Botka László piacos és más ügyeiről, mégis valószínűleg beáll a DK 2019-ben a polgármester mögé, ha újraindul. „A politikusokról annyi mindent mondanak, ez benne van a fizetésünkben” – kommentálta Botka azon kijelentését, amely szerint a politika jobb lenne nélküle.

„One man show” a Demokratikus Koalíció Botka László szerint, de a műsor már azelőtt elkezdődött, hogy megjelent volna a volt miniszterelnök. Binszki József, a DK szegedi képviselője ugyanis elkérte a Konzervatív Hallgatók Szövetségének két tagjától a tábláikat, amivel a párt elnökének üzentek volna. Igaz, a két egyetemista szerint inkább elkobozta tőlük a kartonlapot a volt vámos, ezért a helyszínt biztosító rendőrökhöz mentek, de végül tábla nélkül hagyták el az épületet.

Az IH Rendezvényközpont nagy terme megtelt a zömében időskorú közönséggel, elvétve láttunk azonban ötven év alattiakat is. Ez a padsorok között bevonuló Gyurcsány Ferenc szerint nem is baj, mert a nyugdíjasokban nagyobb a szavazási hajlandóság, ezért csak biztatja ezt a korosztályt. Úgy látja a fiatalok kiábrándultak a politikából, türelmetlenek, radikalizálódnak, ezért is népszerű a Jobbik köreikben.

„Jó úton járunk” – meglátása szerint az ellenzék legstabilabb pontja a DK, miközben más pártokban – Jobbik, LMP – nagy a mozgás. „Pár nappal vagyunk azt követően, hogy a DK a legjobb eredményét érte el, 21 százalék szavazott rá Dunaújvárosban” – a politikus azonban továbbra is az összefogást támogatná, azt gondolja, nem szabad elbízni magukat, mert másfél éven belül nem lesz 40 százalékos támogatottságuk.

gyurcsany_szegeden02_gs

Úgy véli, az utóbbi hat évben sikertelenebb lett az ország, „bűnszövetkezet vezeti az országot”, ezért jelentős fordulatokat ajánl: muszáj visszatérni Európába, szükség van egy alkotmányos közjogi fordulatra, kell egy gazdasági-politikai változtatás is. „Az oktatást azért szúrták el, mert hozzányúltak, az egészségügyet meg azért, mert nem” – értékelte a kormány politikáját. Ő az önkormányzatok kezén hagyná az iskolákat, mert így lehetséges a személyre szabott oktatás. Megjegyezte, bárkivel megtörténhet ugyanaz, mint Spéder Zoltán bankárral, „nem csak Gyurcsány ellen lehet elkövetni karaktergyilkosságát”.

Felszólalt a kettős állampolgárság, s a határon túli magyarok szavazati joga ellen, amivel nagy tapsot vívott ki a közönségtől. Azt azonban az újságírók előtt hozzátette, hogy ezt a londoni magyarokra nem érti, tőlük a kivándorlás után 15-20 évvel venné csak el ugyanezt a jogot.

„Soká lesz még önkormányzati választás, nem tudni, hogy mi fog történni ebben a három évben. Új fejlemény, hogy Botka Laci(így!) vitákba bonyolódott a piac és mindenféle ügyek kapcsán. […] Ha Laci olyan helyzetbe lesz, hogy elinduljon, mi biztosan nem leszünk azok, akik vele szemben jelöltet indítunk” – válaszolt arra a kérdésre, hogy a DK készül-e saját polgármesterjelölttel a következő önkormányzati választásra.

„A politikusokról annyi mindent mondanak, ez benne van a fizetésünkben. Egyikünket, másikunkat nagyon szeretik, a harmadikunkat a háta közepére sem kívánnak, de a mi sorsunkat a választók döntik el. Nem gondolnám, hogy nekünk, politikusoknak kellene megmondani a másikról, hogy van-e, vagy nincsen helye a politikai ég alatt” – kommentálta a szegedi polgármester azon kijelentését, amely szerint a politika jobb lenne nélküle. A rendezvényt követően a helyi DK-s vezetőkkel vacsorázott együtt Gyurcsány Ferenc.

no images were found

Előző sztori

Silvio Berlusconin szívműtétet hajtanak végre

Következő sztori

Rekordkicsire zsugorodott májusban az Északi-sark jégtakarója