Közélet

Gyurcsány Szegeden: 2019-ben biztosan nem állítunk jelöltet Botka ellen + FOTÓK

Gyurcsány Szegeden: 2019-ben biztosan nem állítunk jelöltet Botka ellen + FOTÓK

2016. június 9., csütörtök
Gyurcsány Szegeden: 2019-ben biztosan nem állítunk jelöltet Botka ellen + FOTÓK
gyurcsany_szegeden01_gs

A DK főbb programpontjai mellett a politikus szót ejtett arról, hogy össze kell fognia a baloldalnak, ezzel kapcsolatban a dunaújvárosi választási eredményt üzenetértékűnek tartja. Kritizálta a kormányt és a kormány tagjait. Habár tud Botka László piacos és más ügyeiről, mégis valószínűleg beáll a DK 2019-ben a polgármester mögé, ha újraindul. „A politikusokról annyi mindent mondanak, ez benne van a fizetésünkben” – kommentálta Botka azon kijelentését, amely szerint a politika jobb lenne nélküle.

„One man show” a Demokratikus Koalíció

Botka László

szerint, de a műsor már azelőtt elkezdődött, hogy megjelent volna a volt miniszterelnök.

Binszki József

, a DK szegedi képviselője ugyanis elkérte a Konzervatív Hallgatók Szövetségének két tagjától a tábláikat, amivel a párt elnökének üzentek volna. Igaz, a két egyetemista szerint inkább elkobozta tőlük a kartonlapot a volt vámos, ezért a helyszínt biztosító rendőrökhöz mentek, de végül tábla nélkül hagyták el az épületet. Az IH Rendezvényközpont nagy terme megtelt a zömében időskorú közönséggel, elvétve láttunk azonban ötven év alattiakat is. Ez a padsorok között bevonuló

Gyurcsány Ferenc

szerint nem is baj, mert a nyugdíjasokban nagyobb a szavazási hajlandóság, ezért csak biztatja ezt a korosztályt. Úgy látja a fiatalok kiábrándultak a politikából, türelmetlenek, radikalizálódnak, ezért is népszerű a Jobbik köreikben. „Jó úton járunk” – meglátása szerint az ellenzék legstabilabb pontja a DK, miközben más pártokban – Jobbik, LMP – nagy a mozgás. „Pár nappal vagyunk azt követően, hogy a DK a legjobb eredményét érte el, 21 százalék szavazott rá Dunaújvárosban” – a politikus azonban továbbra is az összefogást támogatná, azt gondolja, nem szabad elbízni magukat, mert másfél éven belül nem lesz 40 százalékos támogatottságuk.

gyurcsany_szegeden02_gs

Úgy véli, az utóbbi hat évben sikertelenebb lett az ország, „bűnszövetkezet vezeti az országot”, ezért jelentős fordulatokat ajánl: muszáj visszatérni Európába, szükség van egy alkotmányos közjogi fordulatra, kell egy gazdasági-politikai változtatás is. „Az oktatást azért szúrták el, mert hozzányúltak, az egészségügyet meg azért, mert nem" - értékelte a kormány politikáját. Ő az önkormányzatok kezén hagyná az iskolákat, mert így lehetséges a személyre szabott oktatás. Megjegyezte, bárkivel megtörténhet ugyanaz, mint

Spéder Zoltán

bankárral, „nem csak Gyurcsány ellen lehet elkövetni karaktergyilkosságát". Felszólalt a kettős állampolgárság, s a határon túli magyarok szavazati joga ellen, amivel nagy tapsot vívott ki a közönségtől. Azt azonban az újságírók előtt hozzátette, hogy ezt a londoni magyarokra nem érti, tőlük a kivándorlás után 15-20 évvel venné csak el ugyanezt a jogot. „Soká lesz még önkormányzati választás, nem tudni, hogy mi fog történni ebben a három évben. Új fejlemény, hogy Botka Laci(így!) vitákba bonyolódott a piac és mindenféle ügyek kapcsán.

<…>

Ha Laci olyan helyzetbe lesz, hogy elinduljon, mi biztosan nem leszünk azok, akik vele szemben jelöltet indítunk” – válaszolt arra a kérdésre, hogy a DK készül-e saját polgármesterjelölttel a következő önkormányzati választásra. „A politikusokról annyi mindent mondanak, ez benne van a fizetésünkben. Egyikünket, másikunkat nagyon szeretik, a harmadikunkat a háta közepére sem kívánnak, de a mi sorsunkat a választók döntik el. Nem gondolnám, hogy nekünk, politikusoknak kellene megmondani a másikról, hogy van-e, vagy nincsen helye a politikai ég alatt” – kommentálta a szegedi polgármester azon kijelentését, amely szerint a politika jobb lenne nélküle. A rendezvényt követően a helyi DK-s vezetőkkel vacsorázott együtt Gyurcsány Ferenc.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.