Euro 2016: öngól hozott pontot a svédeknek

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ír és a svéd válogatott 1-1-es döntetlent játszott egymással hétfőn Saint-Denis-ben, az E csoport első mérkőzésén a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságon.

A mérkőzés elején a svéd csapat próbálta irányítani a játékot, de akcióit körülményesen szövögette, így a szervezett ír együttes könnyedén szűrte meg azokat. A szigetországiak a támadásokra kevesebb hangsúlyt fektettek, szórványos próbálkozásaik mégis lényegesen nagyobb veszélyt jelentettek. Több komoly helyzetet alakítottak ki, sőt, Hendrick nagyszerű lövéssel a kapufát is eltalálta.

Álomszerűen kezdték a második félidőt az írek: egy szép támadás végén gyorsan megszerezték a vezetést. Az addig lassan és kiszámíthatóan játszó svédek azonnal egyenlíthettek volna, ám nem jártak sikerrel, ugyanakkor támadásban maradtak, és a félidő közepén góllá érett a fölényük. A folytatásban az írek is váltottak, mindkét fél ki akarta csikarni a győzelmet, ennek ellenére helyzet csak kevés akadt, gól pedig egy sem esett a lefújásig.

Az E csoport másik mérkőzését Belgium és Olaszország vívja 21 órától Lyonban.

A két válogatott 11. alkalommal találkozott egymással, ez volt a harmadik döntetlenjük.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság E csoport, 1. forduló:

Írország – Svédország 1-1 (0-0)
Saint-Denis, Stade de France, 73 419 néző. Vezette: Milorad Mazic (szerb).
Írország: Randolph – Coleman, O’Shea, Clark, Brady – McCarthy (McGeady 85′), Whelan, Hendrick – Hoolahan (Keane 78′), – Walters (McClean 64′), Long. Szövetségi kapitány: Martin O’Neill.
Svédország: Isaksson – Lustig (Johansson 45′), M. Olsson, Granqvist, Lindelöf – S. Larsson, Lewicki (Ekdal 86′), Källström, Forsberg – Berg (Guidetti 59′), Ibrahimovic. Szövetségi kapitány: Erik Hamrén.
Gólszerzők: Hoolahan (48′), illetve Clark (71′ – öngól).
Sárga lap: McCarthy (43′), Whelan (77′), illetve Lindelöf (61′).

Gólok:
– 48. perc: Coleman a jobb oldalon gyönyörűen cselezte le magát az alapvonal közelébe, ahonnan visszaívelte a labdát, Hoolahan pedig futtából jobbal a kapu bal oldalába lőtt (1-0).
– 71. perc: Az ír 16-os bal oldalán a svédek szépen játszották meg Ibrahimovicot, aki az alapvonalig tolta a labdát, beadását pedig a menteni igyekvő Clark a saját kapujába fejelte (1-1).

Előző sztori

Uber: nem jó irány az új technológia betiltása

Következő sztori

A takarékszövetkezetekről egyeztetett Orbán Viktor Demján Sándorral