Sport

Euro 2016: Megérkezett Budapestre a magyar válogatott (FRISSÍTVE)

Euro 2016: Megérkezett Budapestre a magyar válogatott (FRISSÍTVE)

2016. június 27., hétfő
Euro 2016: Megérkezett Budapestre a magyar válogatott (FRISSÍTVE)
EURO-2016 - Hazaérkezett a magyar válogatott

Hétfő délután negyed 6 előtt néhány perccel megérkezett Budapestre a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a nyolcaddöntőben búcsúzott a franciaországi Európa-bajnokságon.

A nemzeti csapatot szállító repülőgépet vízsugárral fogadták Ferihegyen, számos újságíró volt kíváncsi a hazatérő küldöttségre. A leszállást követően

Bernd Storck

szövetségi kapitány elmondta, nagyon elégedett a szerepléssel, ugyanakkor már a jövőre, a következő két évre gondol, és legfontosabb célnak azt nevezte meg, hogy a válogatott kijusson a 2018-as oroszországi világbajnokságra. Hozzátette: nem szabad, hogy az elvárások megnőjenek a csapat irányába, hiszen nemzetközi szinten továbbra is tapasztalatlan együttesről van szó, amely ugyanakkor a kontinensviadalon megmutatta, hogy az élcsapatokkal is képes felvenni a küzdelmet. A német szakember reményét fejezte ki, hogy az európai kupákban szereplő magyar klubcsapatok közül - amelyek már ezen a héten megkezdik szereplésüket az Európa Liga selejtezőjében - valamelyik érdekelt lesz a főtáblás küzdelmekben, mert így a válogatott játékosok is egyre több komoly nemzetközi mérkőzésen szerezhetnének tapasztalatot. A szövetségi kapitány mellett a válogatott két legidősebb tagja, a 40 esztendős

Király Gábor

és a 37 éves

Gera Zoltán

állt a média rendelkezésére. Gera hangsúlyozta: csodálatos élmény volt az Európa-bajnokság, ugyanakkor reméli, ez sokkal inkább valaminek a kezdete volt a csapat számára. Mindkét játékost megkérdezték válogatottbeli szereplésük esetleges folytatásáról, ám ezzel egyelőre nem kívánnak foglalkozni. Mindketten hangsúlyozták, hogy a kiváló szereplés kulcsa a 7 hetes felkészülés volt, amely során végig jó hangulat uralkodott a csapaton belül. Gera hozzátette: pályafutása során talán először tapasztalta a válogatottnál, hogy ilyen hosszú idő alatt sem volt semmilyen feszültség a futballisták között. A válogatott ezt követően rendőri felvezetéssel, autóbusszal indult a Hősök terére, ahol együtt ünnepel a szurkolókkal.

Több ezren fogadták a válogatottat a Hősök terén

A magyar válogatottnak a franciaországi Európa Bajnokságon nyújtott teljesítményével elégedett több ezres tömeg fogadta a labdarúgó csapatot a budapesti Hősök terén hétfőn délután. A szurkolók megtöltötték a tér középső részét, illetve a rendőrség lezárta a Dózsa György utat is az ünneplés idejére. A rajongók már a csapat buszának megérkezése előtt "Ria, Ria, Hungária", "Szép volt fiúk", "Magyarország, ollé, ollé" rigmusok kiáltásával melegítettek az ünnepségre. A millenniumi emlékmű előtt is felállítottak kivetítőn, illetve további két kivetítőn is követhették a színpadon zajló eseményeket a nemzeti színű arcfestést viselő és nemzeti színű zászlókat lobogtató emberek. A csapat buszának megérkezése után

Kovács Kokó István

műsorvezető egyenként szólította a színpadra a válogatott tagjait. A futballisták vezetéknevének említése után a tömeg egy emberként kiabálta a játékosok keresztnevét.

EURO-2016 - A magyar válogatott ünneplése

Dzsudzsák Balázs

, a válogatott csapatkapitánya az ünneplésen azt hangsúlyozta, hogy a szurkolók, a fergeteges szurkolás nélkül nem jöttek volna a sikerek, ezért nem lehetnek eléggé hálásak. Ezt követően örömét fejezte ki, hogy a játékukkal sikerült összekovácsolni a nemzetet és "Magyarország a legnagyobb ország lett". Szerinte a felkészülés jól sikerült, és sajnálják a Belgium elleni vereséget. Végül hangsúlyozta: a csapat jó játéka nem egy-két hétre szól.

Bernd Storck

szövetségi kapitány megköszönte a szurkolók támogatását, majd úgy nyilatkozott, hogy a jövő csapata áll mögötte és megérdemelték azt a sikert, amit elértek. A következő fontos feladatnak a világbajnoki selejtezőket nevezte és kifejezte reményét, hogy ezt az akadályt is leküzdik. "Keményen fogunk dolgozni ezért" - mondta Bernd Storck. Végül

Király Gábor

kapusnak tette fel Kovács Kokó István műsorvezető azt a kérdést, hogy folytatja-e a játékot. A kapus erre azt mondta: elgondolkodik ezen. Az ünneplés résztvevői még hosszú időn keresztül éltették a magyar válogatottat, majd a forgalom elől lezárt Andrássy úton elindultak a belváros felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.