Sport

Euro 2016: egy hajrágóllal Portugália is a legjobb nyolc között

Euro 2016: egy hajrágóllal Portugália is a legjobb nyolc között

2016. június 25., szombat
Euro 2016: egy hajrágóllal Portugália is a legjobb nyolc között
horvatorszag_portugalia

A portugál válogatott hosszabbításban 1-0-ra legyőzte a horvát csapatot a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében.

Fernando Santos

portugál szövetségi kapitány négy helyen változtatott kezdőcsapatán a magyarok elleni (3-3) csoportmeccshez képest:

Cédric Soares, José Fonte, Raphaël Guerreiro

és

Adrien Silva

be-, V

ieirinha, Ricardo Carvalho, Eliseu

és

Joao Moutinho

pedig kikerült.

Naninak

ez volt a 100. válogatott meccse. A horvátoknál ismét ott volt a pályán

Luka Modric

és

Mario Mandzukic

, akik a közelmúltban izomsérüléssel bajlódtak. Az első gólhelyzetre a 24. percig kellett várni, de egy szabadrúgás után

Pepe

a kapu fölé fejelt. A túloldalon

Perisic

lőtt az oldalhálóba, a meglepően eseménytelen játékrészben azonban több számottevő lehetőséget nem lehetett feljegyezni. A 62. percben egy szabadrúgás után

Domagoj Vida

fejelt a kapu mellé. A horvátok összesen nyolc, a portugálok pedig három lövéssel próbálkoztak, de a kaput egyik csapat sem találta el a rendes játékidőben. Amióta ilyen statisztikákat vezetnek, nagy nemzetközi tornán ez még soha nem fordult elő. A 113. percben egy szögletet követően Vida fejelt az üres kapu fölé. A játék csak a hosszabbítás második félidejében pörgött fel, a portugálok gólja után a horvátok előtt több lehetőség adódott, Vida a 122. percben a kapufa mellé lőtt, így Horvátország kiesett. A találkozó negyedik játékvezetője

Kassai Viktor

volt. Portugália ellenfele Lengyelország lesz a negyeddöntőben. A mérkőzést csütörtökön 21 órától rendezik Marseille-ben.

Férfi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntő:

Portugália - Horvátország 1-0 (0-0, 0-0, 0-0) - hosszabbítás után

Lens, 33 523 néző. Vezette: Carlos Velasco Carballo (spanyol).

Horvátország:

Subasic - Srna, Corluka (Kramaric 120'), Vida, Strinic - Modric, Badelj - Brozovic, Perisic, Rakitic (Pjaca 110') - Mandzukic (Kalinic 88').

Szövetségi kapitány:

Ante Cacic.

Portugália:

Patricio - Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro - J. Mário (Quaresma 87'), A. Silva (Danilo 108'), W. Carvalho, A. Gomes (R. Sanches 50') - Nani, C. Ronaldo.

Szövetségi kapitány:

Fernando Santos.

Gólszerző:

Quaresma (117').

Sárga lap:

W. Carvalho (78').

Gól:

- 116-117. perc: Ivan Perisic lapos beadásánál a labda középen - a gólvonallal párhuzamosan - elgurult minden játékos lába előtt, majd a visszaívelés után Perisic a kapufára fejelt. A portugálok megszerezték a kipattanót, gyors ellentámadásuk végén Cristiano Ronaldo kísérletét Danijel Subasic kiütötte, de Ricardo Quaresma a hálóba fejelt (1-0).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.