Közélet

Drogmentes világnap - térfoglaló nyárindító happening Szegeden

Drogmentes világnap - térfoglaló nyárindító happening Szegeden

2016. június 9., csütörtök
Drogmentes világnap - térfoglaló nyárindító happening Szegeden
Térfoglaló_plakát

Az ENSZ határozata nyomán 1988 óta június 26-án tartják a Drogmentes Nemzetközi Világnapot. Térfoglaló nyárindító happening – Közös vakációra hangolódás az idei év Drogmentes Világnapjának programja. Szegeden a Bartók téren várnak minden érdeklődőt különböző programokkal a szervezők június 10-én, pénteken, 11 és 18 óra között. A rendezvény szervezői között ott van a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya is.

A drog csak egy pótszer. Meg kell találni a bajok igazi forrását. A drogfogyasztás tüneteinek felismerése nehéz, mert a kamaszkor sokszor hasonló változásokkal jár. Az ENSZ Kábítószer- és Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalának (UNODC) statisztikái alapján a 15-64 év közötti droghasználók száma még mindig növekedést mutat. Becslések szerint a világon 230 millió ember fogyaszt illegális kábítószereket, s ez évente kétszázezer ember halálát okozza. A programot szervező intézmények az Új Nemzedék-Szegedi Közösségi Tér, Csongrád Megyei Rendőrség, IH D2 Ifjúsági Fejlesztő és Médiaközpont, SZKTT ESZI Család és Gyermekjóléti Központ, Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum és a Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya. Szegeden a Bartók téren várnak minden érdeklődőt különböző programokkal a szervezők június 10-én, pénteken 11 és 18 óra között. Az intézetek információs standokkal települnek ki a térre, változatos programokkal, ahol pecsétgyűjtési lehetőség lesz. Aki minden állomáson megfordul, kuponfüzetével összegyűjtve az összes pecsétet, kedvezményes étkezésre tudja majd beváltani egy megadott étkezési helyen. A helyszínre iskolásokat várnak, akinek előzetesen ajánlották a programot. Folyamatos fellépők lesznek a téren felállított színpadon. A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztálya standjánál 11 és 15 óra között teszt formájában az alábbi kérdésekre kaphat választ az érdeklődő látogató, amit beszélgetés követ

Tóth Erika

mentálhigiénikus munkatárs vezetésével. - Milyen magas a stressz tűrő szintje? - Miért jöhet létre egyensúlyzavar a lelki állapotunkban? - Miért fontos a relaxáció? - A relaxáció 10 lépése. A figyelmes, tesztet jól kitöltők jutalmat kapnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.