Autócsodákkal rajtolt a XVIII. Szőregi Rózsaünnep + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

rozsafutam013kf

Pénteken délután elkezdődött a rózsaünnep háromnapos rendezvénysorozata Szőregen. A hivatalos megnyitót követően megközelítőleg 60 különleges autó vonult a II. Rózsafutam keretében a Szerb utcától a Széchenyi térig.

A futamot Pataki Ferenc, a 2015/2016-os színházi évad Dömötör-díjas színésze és Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze rajtoltatta el. A Rózsák terén helyi művészeti csoportok mutatkoztak be eközben, a napot pedig utcabál és diszkó zárja.

Akárcsak korábban, idén is a szombat lesz az ünnep fő napja, már délelőtt 10 órától fellépők váltják egymást a Rózsák terén felállított színpadon, délután pedig néptánccsoportok műsorával hangolódnak a 17.30-kor kezdődő rózsaünnepi felvonulásra. A rózsákkal feldíszített járművek – köztük lovasfogatok és hintók is – hat kilométeres távot tesznek meg, a menet résztvevői pedig több tízezer szál virágot osztogatnak szét útjuk során. Vasárnap 10 órától pedig a II. Futórózsa Félmaratont rendezik meg, és a Rózsahölgyek Rendjének új tagjait is a zárónapon avatják a Tömörkény István Művelődési Házban.

A szőregi művelődési ház nagytermében a hagyományokhoz híven virágkiállítást rendeznek, több ezer szál virágból készült kompozíciókat lehet megcsodálni, míg a falakat az elmúlt 17 év fesztiváljainak képei díszítik.

A XVIII. Szőregi Rózsaünnep teljes programkínálata ide kattintva böngészhető.

no images were found

Előző sztori

Embercsempészés miatt adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot egy bolgár férfi ellen

Következő sztori

Tesco sajátmárkás aszalt sárgabarackot vontak ki a forgalomból