Bulvár

Autócsodákkal rajtolt a XVIII. Szőregi Rózsaünnep + FOTÓK

Autócsodákkal rajtolt a XVIII. Szőregi Rózsaünnep + FOTÓK

2016. június 24., péntek
Autócsodákkal rajtolt a XVIII. Szőregi Rózsaünnep + FOTÓK
rozsafutam013kf

Pénteken délután elkezdődött a rózsaünnep háromnapos rendezvénysorozata Szőregen. A hivatalos megnyitót követően megközelítőleg 60 különleges autó vonult a II. Rózsafutam keretében a Szerb utcától a Széchenyi térig.

A futamot

Pataki Ferenc

, a 2015/2016-os színházi évad Dömötör-díjas színésze és

Bodrogi Gyula

, a Nemzet Színésze rajtoltatta el. A Rózsák terén helyi művészeti csoportok mutatkoztak be eközben, a napot pedig utcabál és diszkó zárja. Akárcsak korábban, idén is a szombat lesz az ünnep fő napja, már délelőtt 10 órától fellépők váltják egymást a Rózsák terén felállított színpadon, délután pedig néptánccsoportok műsorával hangolódnak a 17.30-kor kezdődő rózsaünnepi felvonulásra. A rózsákkal feldíszített járművek – köztük lovasfogatok és hintók is – hat kilométeres távot tesznek meg, a menet résztvevői pedig több tízezer szál virágot osztogatnak szét útjuk során. Vasárnap 10 órától pedig a II. Futórózsa Félmaratont rendezik meg, és a Rózsahölgyek Rendjének új tagjait is a zárónapon avatják a Tömörkény István Művelődési Házban. A szőregi művelődési ház nagytermében a hagyományokhoz híven virágkiállítást rendeznek, több ezer szál virágból készült kompozíciókat lehet megcsodálni, míg a falakat az elmúlt 17 év fesztiváljainak képei díszítik. A XVIII. Szőregi Rózsaünnep teljes programkínálata

ide kattintva

böngészhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.