Bulvár

Áldatlan állapotok a Gyík utcai erdőszélen, önkéntesek takarítják el a szemetet

Áldatlan állapotok a Gyík utcai erdőszélen, önkéntesek takarítják el a szemetet

2016. június 10., péntek
Áldatlan állapotok a Gyík utcai erdőszélen, önkéntesek takarítják el a szemetet
gyik_u_szemet001kf

Autógumi, PET-palackok, papír és bútordarabok. Klasszikus látkép a Gyík utcai erdőszélen, melynek felszámolásához önkénteseket hív segítségül az Erdőmentő Alapítvány. A szegedi önkéntesek legutóbb Baktó környékéért fogtak össze, akkor több tucatnyi zsákkal gyűjtöttek az eldobált szemétből. Még a környéken meghúzódó hajléktalanok is segítettek a szemétszedő akcióban.

Annyi szemetet halmoztak fel a Gyík utcai, részben állami, részben magántulajdonban lévő erdőszélen, hogy az erdőtisztítási akció során lehetetlen megoldani a szelektív hulladékgyűjtést - tudtuk meg

Kósa Emília

önkéntestől, a szemétszedési akció szervezőjétől. Mintegy 50 zsáknyi szeméttől szeretnék megszabadítani a zsebkendőnyinek éppen nem nevezhető erdőrészt, többek között PET-palackokat, szivacsokat, matracokat, autógumikat és feleslegessé vált vagy éppen törött bútordarabokat szednek össze. Az Erdőmentő Alapítvány közreműködésével a szegedi önkéntesek legutóbb Baktó környékét tisztították meg, a szervező nagy örömmel mesélte, hogy a környéken meghúzódó hajléktalanok segítségével több tucatnyi szemeteszsákot sikerült megtölteniük. Kósa Emília szerint több hasonló akcióra lenne szükség a környékbeli erdőkben, a városhatáron túli, kevésbé szembeötlő területekről nem is beszélve. Sajnos mindig van mit összeszedni, amit vagy felelőtlen lakosok, vagy guberálók hordanak a kevésbé forgalmas erdőrészekbe.

gyik_u_szemet002kf

A szemétszedési akciókon szép számmal képviseltetik magukat a szegediek, Kósa Emíliától megtudtuk, általában 10-12 fő szokott részt venni az eseményeken, melyek akár 2-3 óráig is eltartanak. A szervező persze hangsúlyozta, az időintervallum nem kötött, bárkit szívesen fogadnak, aki csak egy fél órára is be tud segíteni. A június 11-én, 10 órakor kezdődő akciójukra a kapcsolat@erdomentok.hu címen történő előzetes, valamint a helyszíni jelentkezés alapján is várják az önkénteseket. A hulladék elszállításában a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. lesz segítségükre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.