/

A szombat délutáni vihar Szegeden is károkat okozott

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Faágak szakadtak le, fák dőltek ki az erős szél miatt. Személyi sérülés egyik esetben sem történt – közölte a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szegedi tűzoltók hat egységét riasztották pénteken délelőtt Szegedre, a vasúti rendező pályaudvar területére. Egy tartálykocsiból pentán szivárgott, a szerelvény Komoróról Algyőre tartott. A katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai egy speciális edényben fogták fel a szivárgó veszélyes anyagot, közben pedig folyamatos méréseket végeztek a levegőben. A műszerek sehol sem mutattak robbanásveszélyes értékeket. Végül az olajipari társaság szakemberei szorították el a meghibásodott, szivárgó vezetéket, majd a szerelvény folytathatja útját Algyő felé. Személyi sérülés nem történt.

A szombat délutáni vihar után összesen hat helyre riasztották a tűzoltókat Szegeden. A város több pontján kidőlt fák, leszakadt faágak akadályozták a forgalmat. A Rigó utcában és a Fűrész utcában is leszakadt faágaknál végezték el a tűzoltók a beavatkozást. A Kálvária sugárúton egy fa dőlt az úttestre, a Boldogasszony sugárúton pedig egy autóra hasadt egy nagy méretű faág. Az esetek során senki sem sérült meg.

A gyalogosokat és a trolibusz felsővezetékét is veszélyeztette az a nagy méretű faág, amely vasárnap délelőtt hasadt le Szegeden, a Csongrádi sugárúton. A város hivatásos egysége motoros láncfűrésszel és mentőkötéllel távolította el a faágat, ennek köszönhetően a forgalom rövid időn belül helyreállt az érintett útszakaszon. Pár órával később szintén Szegeden, a Széchenyi utcában egy öt méter magas fa gyökerestől kifordult a földből, majd egy épületre dőlt. A tűzoltók láncfűrésszel végezték el a beavatkozást. Senki sem sérült meg.

Árokba borult egy autó vasárnap kora reggel a 451-es számú főúton, Csongrád közelében. A jármű sofőrje a roncsok közé szorult, ezért a helyszínre riasztották a szentesi és a csongrádi tűzoltókat. Az egységek feszítővágó berendezés segítségével emelték ki a sérültet, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak. A műszaki mentést forgalomkorlátozás mellett végezték el a tűzoltók.

Előző sztori

Hét tonna jelöletlen zöldséget találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Következő sztori

15 mozgássérült fellépő mutatta meg tehetségét Algyőn + FOTÓK