Közélet

A Radnóti tehetséggondozó tanárát köszöntötte a megyei közgyűlés elnöke

A Radnóti tehetséggondozó tanárát köszöntötte a megyei közgyűlés elnöke

2016. június 3., péntek
A Radnóti tehetséggondozó tanárát köszöntötte a megyei közgyűlés elnöke
Mike-02

Minőségi oktatás nem létezik elhivatott tanárok nélkül - mutatott rá Kakas Béla, aki Mike Jánosnak nyújtott át elismerést.

Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja az SZTE TIK-ben tartotta szerdán a 2015/16. évi Csongrád megyei tanulmányi versenyek díjátadóját. Az esemény keretében nyújtotta át

Kakas Béla,

a megyei közgyűlés elnöke „Az év legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusa” oklevelet és díjat

Mike Jánosnak,

a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanárának. „Minőségi oktatás nem létezik elhivatott tanárok nélkül. A tehetség felismerése, a tehetséggondozás elsősorban a kiváló tanárokon múlik, és a tehetséges fiatalok pályára állítása legtöbbször a középiskolákban dől el. Mike János, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára 29 éves munkássága alatt mindezért rengeteget tett. Nem véletlen, hogy tavaly év végén elnyerte a hazai természettudományos oktatás, egyben a közoktatás egyik legrangosabb elismerését, a

Rátz Tanár Úr Életműdíjat

is. Most a Csongrád Megyei Önkormányzat nevében fejeztük ki elismerésünket” - mondta Kakas Béla megyei közgyűlési elnök. Az ünnepségen felléptek az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei és a Martin György Alapfokú Művészeti Iskola Borbolya csoportja. Beszédet mondott

Hadházi Ilona,

az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógia Oktatási Központjának főosztályvezetője és

Badó Attila

professzor, a Szegedi Tudományegyetem Tehetséggondozó Tanácsának elnöke. A rendezvény keretében adták át a 2015/16. évi Csongrád megyei tanulmányai versenyek díjait mellett az „Az év legeredményesebb tehetséggondozó általános iskolája”, valamint az „Az év legeredményesebb tehetséggondozó középiskolája” vándordíjakat is: előbbit a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola, utóbbit a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium kapta.

A díjazott: Mike János

Mike János a JATE TTK-n szerzett matematika-fizika-számítástechnika szakos tanári diplomát, azóta a 29. évét tölti a közoktatásban. Pályakezdőként 1986-tól került a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tantestületébe. Igényes, nagyon következetes pedagógus, aki mindenkor tiszteli a diákokat, munkatársainak tekinti őket. Ezért nagyon jó a kapcsolata tanítványaival. A tanulókhoz való viszonya bensőséges. Egyenessége és csöndes türelmessége az ifjúságból tiszteletet és szeretetet vált ki. Óráiból sugárzik a tanítás öröme, a logikus gondolkodásra nevelés, a matematika megszerettetésének magasztos célja.

Mike-01

Szívesen használja az oktatás új eredményeit. Nagy empátiakészsége, tudása lehetővé tette, hogy a legfiatalabb (akár 10 éves) korosztálytól a legidősebbekig (18 évesek) megszeressék a matematikát, a fizikát, értsék és tudják e tudományok ismereteit. Tiszteli és elismeri tanártársai és diákjai eredményeit, sikereiknek velük együtt örül. Bárki bármikor fordulhat hozzá segítségért. Számos tanítványa szerepelt még a matematika, illetve fizika versenyek országos döntőiben, nyert különböző területi, megyei és városi vetélkedőkön. Eddigi kiemelkedő nevelő-oktató munkáját többek között Rátz Tanár Úr, Bonis Bona, Ericsson- és Graphysoft-díjjal ismerték el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.