/

A Radnóti tehetséggondozó tanárát köszöntötte a megyei közgyűlés elnöke

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mike-02

Minőségi oktatás nem létezik elhivatott tanárok nélkül – mutatott rá Kakas Béla, aki Mike Jánosnak nyújtott át elismerést.

Az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógiai Oktatási Központja az SZTE TIK-ben tartotta szerdán a 2015/16. évi Csongrád megyei tanulmányi versenyek díjátadóját. Az esemény keretében nyújtotta át Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke „Az év legeredményesebb tehetséggondozó pedagógusa” oklevelet és díjat Mike Jánosnak, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanárának.

„Minőségi oktatás nem létezik elhivatott tanárok nélkül. A tehetség felismerése, a tehetséggondozás elsősorban a kiváló tanárokon múlik, és a tehetséges fiatalok pályára állítása legtöbbször a középiskolákban dől el. Mike János, a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tanára 29 éves munkássága alatt mindezért rengeteget tett. Nem véletlen, hogy tavaly év végén elnyerte a hazai természettudományos oktatás, egyben a közoktatás egyik legrangosabb elismerését, a Rátz Tanár Úr Életműdíjat is. Most a Csongrád Megyei Önkormányzat nevében fejeztük ki elismerésünket” – mondta Kakas Béla megyei közgyűlési elnök.

Az ünnepségen felléptek az SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei és a Martin György Alapfokú Művészeti Iskola Borbolya csoportja. Beszédet mondott Hadházi Ilona, az Oktatási Hivatal Szegedi Pedagógia Oktatási Központjának főosztályvezetője és Badó Attila professzor, a Szegedi Tudományegyetem Tehetséggondozó Tanácsának elnöke. A rendezvény keretében adták át a 2015/16. évi Csongrád megyei tanulmányai versenyek díjait mellett az „Az év legeredményesebb tehetséggondozó általános iskolája”, valamint az „Az év legeredményesebb tehetséggondozó középiskolája” vándordíjakat is: előbbit a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola, utóbbit a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium kapta.

A díjazott: Mike János

Mike János a JATE TTK-n szerzett matematika-fizika-számítástechnika szakos tanári diplomát, azóta a 29. évét tölti a közoktatásban. Pályakezdőként 1986-tól került a szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium tantestületébe. Igényes, nagyon következetes pedagógus, aki mindenkor tiszteli a diákokat, munkatársainak tekinti őket. Ezért nagyon jó a kapcsolata tanítványaival. A tanulókhoz való viszonya bensőséges. Egyenessége és csöndes türelmessége az ifjúságból tiszteletet és szeretetet vált ki. Óráiból sugárzik a tanítás öröme, a logikus gondolkodásra nevelés, a matematika megszerettetésének magasztos célja.

Mike-01

Szívesen használja az oktatás új eredményeit. Nagy empátiakészsége, tudása lehetővé tette, hogy a legfiatalabb (akár 10 éves) korosztálytól a legidősebbekig (18 évesek) megszeressék a matematikát, a fizikát, értsék és tudják e tudományok ismereteit. Tiszteli és elismeri tanártársai és diákjai eredményeit, sikereiknek velük együtt örül. Bárki bármikor fordulhat hozzá segítségért.

Számos tanítványa szerepelt még a matematika, illetve fizika versenyek országos döntőiben, nyert különböző területi, megyei és városi vetélkedőkön. Eddigi kiemelkedő nevelő-oktató munkáját többek között Rátz Tanár Úr, Bonis Bona, Ericsson- és Graphysoft-díjjal ismerték el.

Előző sztori

Teljes parkettacsere előtt áll az ötéves algyői iskola

Default thumbnail
Következő sztori

Országszerte tartanak megemlékezéseket a Nemzeti összetartozás napján

Legutóbbi hasonló cikkek