A nyári táborok segítik a gyerekek önállósodását

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Manapság a gyerekek hosszabb ideig kötődnek a szüleikhez, mint régebben, a nyári táborokban való részvételük azonban segíti az önállósodásukat – közölte Kalamár Hajnalka pszichológus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

A szakértő azt mondta: bár óvodásoknak szervezett sikeres napközis táborokról is tud, “klasszikus értelemben vett”, a lakóhelytől távol alvós táborba nyolc-tízéves kortól lehet küldeni a gyerekeket. Fontos, hogy a nyár élmény, lazítás legyen, ez azonban nem jelenti, hogy a tábornak a semmittevésről kell szólnia. A rengetegféle tematikus és sporttábor közül az elérni kívánt cél szerint érdemes kiválasztani a megfelelőt.

Mindenképp figyelembe kell venni, hogy ki vezeti a tábort. A programok legyenek változatosak, az étkezés pedig egészséges – sorolta tanácsait Kalamár Hajnalka. A pszichológus a szülők egyik legnagyobb hibájának nevezte, hogy állandóan hívogatják a gyereküket a táborban, mert így épp az önállóságukban korlátozzák őket. Ha visz is a gyerek mobiltelefont a táborba, a szülő határozza meg előre, hogy mikor keresi majd – javasolta.

Előző sztori

Díjat nyert a Csányi Alapítvány

Következő sztori

Évadzáró a szegedi színháznál, díjesővel + FOTÓK